Totaal aantal pageviews

maandag 25 november 2013

Even doorbijten.....

Het is weer maandag geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Maandag 25 november 2013 om precies te zijn. Een nieuwe werkweek is op Curaçao van start gegaan en een, overigens bijzonder regenachtig, weekeinde ligt weer achter ons. Ook vanochtend, toen Uw Hoofdredacteur noodgedwongen moest besluiten om zijn warme nachtelijke onderkomen te verlaten, werd hij met enorme regendruppels geconfronteerd. Gelukkig was het enige tijd later, toen de Olijke Twee afgeleverd dienden te worden bij hun school, droog. Zodoende kon Uw Hoofdredacteur de in het weekeinde geleende jas van buurman Jeroen nog even droog houden, hetgeen met het oog op de reis naar Nederland een mooie bijkomstigheid is. Immers, vandaag wacht Uw Hoofdredacteur nog een werkdag op dit eiland waarna morgenmiddag de trip naar het verre en koude Nederland kan aanvangen. En, het zal vast en zeker zo zijn dat de eerdergenoemde jas, 8000 kilometer verderop, bijzonder goed van pas zal komen.

Het was weer eens een weekeinde waarin op dit eiland verschillende arrestaties werden verricht. Schietpartijen en overvallen; ze lijken zo af en toe als normaal te kunnen worden beschouwd op Curaçao. Twee, overigens Spaanstalige, vrouwelijke overvallers maakten het dit weekeinde wel heel erg bont. Afgelopen zaterdag namelijk meldden deze twee vrouwen zich bij een 83 jarige dame in de wijk Las Almas met de vraag of de 83 jarige dame goud zou willen verkopen. Eenmaal binnengekomen, werd de oude dame gekneveld en beroofd van een aantal sieraden. Echter, toen de overvallers bemerkten dat de bejaarde dame een tweetal gouden tanden tot haar gebit mocht rekenen, kreeg de overval een bijzonder vreemd vervolg. Uit alle macht werd namelijk geprobeerd de twee gouden tanden uit de mond van het oude dametje te verwijderen, hetgeen overigens uiteindelijk niet gelukte. De impact van de overval bleek echter groot, toen na het verdwijnen van de overvallers de oude dame bijzonder aangedaan bleek. Mocht U dus voornemens zijn om binnenkort af te reizen naar Curaçao, en U heeft de beschikking over gouden tanden, let dan op waar U besluit te lachen. U kent nu de risico's immers?
Collega Bullie, die Uw Hoofdredacteur tijdens diens dagelijkse werkzaamheden op een meer dan uitstekende wijze bijstaat, bracht vrijdag een oude bekende naar het locale vliegveld Hato. Wat was namelijk het geval? Welnu, zijn zoon Jelle had, in het kader van een studentenuitwisseling, een week scholing mogen genieten op het Radulphus college te Curaçao. Verschillende, uit Nijverdal en omgeving afkomstige, studenten werden gedurende een week ondergebracht bij locale gastgezinnen. Dagelijks namen zij deel aan de lessen op school en kregen zij de mogelijkheid om kennis te nemen van de locale cultuur. Het project werd afgesloten met een bezoek aan de grotten van Hato. En, zo kon het dan ook zijn dat pakweg een week geleden collega Bullie zijn zoon kon verwelkomen op Hato waarbij hij hem tegelijkertijd enig zakgeld kon verstrekken. Mooi was het om te vernemen dat afgelopen vrijdag, toen collega Bullie zijn zoon ging uitzwaaien, een groot gedeelte van het zakgeld werd geretourneerd. Zover is zoonlief Levi, de jongste olijkerd binnen het gezin Hoofdredacteur, nog lang niet. Immers, het ventje mocht een cadeau uitzoeken voor zijn prachtige rapport. "Wat mag het cadeau kosten Pap?" zo vroeg het mannetje. Uw Hoofdredacteur berichtte het kereltje dat de kosten maximaal 50 gulden zouden mogen bedragen. "Nou dan ben ik er snel uit Pap! Kijk, dit doosje Lego kost 45 gulden. Dan krijg ik gewoon nog 5 gulden van je. Die stop ik dan wel in mijn spaarpot." U ziet, van een uitwisselingsprogramma moet voor Levi voorlopig nog maar even worden afgezien!

Wordt vervolgd.....   

1 opmerking: