Totaal aantal pageviews

vrijdag 22 november 2013

Een oververhitte postbode.....

Het einde van een drukke werkweek op Curaçao is in zicht nu het vandaag vrijdag 22 november 2013 is geworden. Terwijl een groot deel van dit zo fraaie eiland nog moet ontwaken, is Uw Hoofdredacteur alweer geruime tijd in de weer. Niet dat dit erg is overigens, het zonnetje komt immers alweer op en het ziet er dan ook naar uit alsof het vandaag een aangename dag zal gaan worden. De beide olijkerds zijn reeds vertrokken voor hun dagelijkse schoolavontuur en Moeder de vrouw heeft de reis ingezet richting Jongbloed. U ziet, alle ingrediënten voor een normale doordeweekse dag zijn weer aanwezig. Echter, het weekeinde lonkt! Zoals elke week op vrijdag het geval is, een vooruitzicht dat er zeker mag zijn. Immers, het komende weekeinde kent het gezin Hoofdredacteur, voor de verandering, eens geen enorm vol programma en kan er dus genoten worden van zon, zwembad en rust. Het kan minder zullen we dus maar zeggen. Echter, voordat het weekeinde daadwerkelijk zal aanbreken is het hoog tijd om U te voorzien van het laatste nieuws vanaf dit mooie eiland. En, zoals te doen gebruikelijk, dient daartoe deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Wanneer Uw Hoofdredacteur aan het einde van de dagelijkse werkdag huiswaarts rijdt, dan volgt hij meestal de route door de wijk Marchena. Gelegen onder de rook van de Isla raffinaderij voert een, over het algemeen drukke, weg richting Julianadorp, alwaar het gezin Hoofdredacteur woonachtig is. Zo ook dus op de dag van gisteren. Nu moet U weten, de post op Curaçao wordt, incidenteel overigens, bezorgd door medewerkers van de zogenaamde "Nieuwe Post." In de praktijk handelt het om postbodes die, voorzien van een klein wit autootje met daarop het logo van het postbedrijf, racen als waren zij een kloon van Lewis Hamilton in zijn beste jaren. Zo ook dus op de dag van gisteren in de wijk Marchena. In de verte zag Uw Hoofdredacteur de racewagen al aankomen. Toen de kleine bolide wat dichterbij was gekomen viel Uw Hoofdredacteur echter onmiddellijk wat op. Het was namelijk zo dat de gehele onderkant van de postauto in brand stond en grote vlammen liet zien. Uw Hoofdredacteur besloot de postbode, die slechts oog had voor het circuit, te attenderen op de gevaarlijke omstandigheden. Hij reed de postbode dan ook klem. In eerste instantie reageerde de coureur uitermate verontwaardigd, tot het moment dat hij letterlijk zijn billen brandde. Nimmer zag Uw Hoofdredacteur iemand zo snel een auto verlaten. De postbode stoof uit zijn bolide en nam vervolgens, met een enorme spurt, de benen. Uw Hoofdredacteur heeft hem vervolgens niet meer teruggezien. Van de bolide bleef overigens niet veel over. Van de in de racewagen aanwezige post trouwens ook niet!
In Huize Hoofdredacteur wordt de avondmaaltijd door de Olijke Twee, Julia en Levi geheten, veelal gebruikt om lastige thema's aan de orde te stellen. En, zo kon het dan ook zijn dat gisterenavond weer eens een interessant vraagstuk aan de orde kwam toen zoonlief Levi aan Moeder de vrouw vroeg: "Zeg Mam, ik heb een vraag. Jij bent toch geboren uit een vrouw? Dat was dan toch jouw Moeder? En jouw Moeder, was die dan ook geboren uit een vrouw?" Moeder de vrouw antwoordde daarop bevestigend. Het mannetje dacht nog eens diep na en vroeg vervolgens door: "Dus iedereen wordt eigenlijk uit een vrouw geboren? Maar ooit moet er dan toch eens een eerste vrouw zijn geweest? Ik begrijp daar eigenlijk niets van. Wie was dan eigenlijk die eerste vrouw?" Moeder de vrouw keek het ventje verwonderd aan en berichtte: "De eerste vrouw heette Eva. Dat staat toch immers in de Bijbel?" Daarmee nam het kereltje geen genoegen: "Maar wie heeft Eva dan gemaakt Mam. Ze moet toch ergens vandaan zijn gekomen?" Moeder de vrouw zuchtte eens diep en vertelde dat Onze Lieve Heer, God, verantwoordelijk was voor het op de wereld zetten van deze vrouw. Onmiddellijk daarna liet dochterlief Julia zich horen: "Nou, daar geloof ik helemaal niet in hoor! Ik geloof persoonlijk in de evolutietheorie. Mensen stammen gewoon van apen af. Eerst waren er apen, toen kregen die steeds minder haar en toen waren het uiteindelijk mensen. Daar geloof ik in!" Zoonlief Levi keek zijn zusje eens aan en vroeg: "Maar waarom geloof jij dan in die theorie Julia?" Daar was het meiske snel uit: "Als je in de evolutietheorie gelooft, dan hoef te tenminste niet steeds te bidden!" Het is maar dat U het weet.

Wordt vervolgd.....

1 opmerking: