Totaal aantal pageviews

zaterdag 16 november 2013

Een heuse aanrijding!

Voor de Olijke Twee is vandaag een zeer memorabele dag aangebroken op het zo fraaie eiland Curaçao. Het is immers zaterdag 16 november 2013 vandaag, de dag dat de Goedheiligman, per boot, op Curaçao zal arriveren. Al om zes uur in de ochtend ging daarom de wekker met een enorm kabaal af en konden de beide olijkerds in een passend kostuum worden gehesen. De Sint zal immers al tegen een uur of acht zijn bootje vastleggen aan de kade van Otrabanda, alwaar hij door duizenden kinderen welkom zal worden geheten. Zoonlief Levi liet zich niets gelegen liggen aan de discussie rond Zwarte Piet: "Zwarte Piet is gewoon zwart en zo wil ik dan ook worden geschminkt." Dochterlief Julia dacht daar evenwel toch wat anders over. Zij gebruikte liever de modder op het strand van Daaibooi om een enigszins donkere tint te kunnen verkrijgen. Zeer gespannen vertrok het gezelschap, iets na zevenen, richting de intocht. Helaas kon Uw Hoofdredacteur hen niet vergezellen nu hij, over enkele ogenblikken, een drietal klusjeslieden mag ontvangen. Althans, wanneer zij op komen dagen! Mocht dat echter niet het geval zijn, dan zal Uw Hoofdredacteur er hoogstpersoonlijk verzorgen dat zij met de Sint mee terug reizen naar Spanje. In een zak, dat dan wel!

De auto van Moeder de vrouw was toe aan een servicebeurt nu er, op het dashboard, meer lampjes gingen branden dan een gemiddeld gezin jaarlijks in een kerstboom heeft aangebracht. Dientengevolge bracht Uw Hoofdredacteur de auto in alle vroegte naar de garage terwijl Moeder de vrouw de auto van Uw Hoofdredacteur zou gebruiken. Daarnaast moest er dus van alles worden geregeld om de Olijke Twee, zonder auto, op te gaan halen van school. Dat deed Uw Hoofdredacteur dan ook maar te voet. En, juist daar heeft Uw Hoofdredacteur, in de felle zon, waarschijnlijk een zonnesteek opgelopen. Het is anders toch geenszins te verklaren dat Uw Hoofdredacteur aan het einde van de middag, op weg naar restaurant de Tropen, tijdens het parkeren pardoes een andere weggebruiker ramde? Juist, Uw Hoofdredacteur veroorzaakte een aanrijding. Stom, stom, stom! De tegenpartij was er volstrekt niet blij mee. Hoe begrijpelijk! Zoonlief Levi wel: "Eindelijk maak ik eens een echte aanrijding mee. Gaaf Pap! Hartstikke bedankt!" Vandaag dient Uw Hoofdredacteur de ellende overigens nog af te wikkelen. Zo komt hij de dag dan ook wel weer door.
Eerder deze week was er in Huize Hoofdredacteur sprake van een enorme paniek. Moeder de vrouw zag, uit haar ooghoeken, namelijk een muis lopen over het aanrecht. Fikse gillen waren het gevolg; Moeder de vrouw heeft het niet zo op deze kleine kruipertjes. "Ik wil dat je onmiddellijk muizenvallen neer gaat zetten. Ik doe anders geen oog meer dicht!" Toen Uw Hoofdredacteur vervolgens uitlegde aan Moeder de vrouw dat de, door haar toegepaste, strategie om op een stoel te gaan staan, niet echt zou helpen vanwege het klimvermogen van Mickey, waren de rapen helemaal gaar. Er bleef Uw Hoofdredacteur dan ook niets anders over dan een val te plaatsen met daarin een overheerlijk stukje jong belegen kaas. Mickey werd echter niet meer waargenomen. Tot gisterenavond althans. Juist toen Uw Hoofdredacteur besloot om een glas wijn te gaan inschenken, zag hij een lange staart in een keukenkastje verdwijnen. Snel plaatste Uw Hoofdredacteur de val in de buurt van deze plek. En ja hoor, toen Moeder de vrouw even later een slokje wijn wilde nemen, weerklonk een enorme klap. De muis is dus niet meer! Tot grote vreugde van Moeder de vrouw.

Sowieso komt het gezin Hoofdredacteur om in een veelvoud van exotische dieren. Zo kon het gisteren dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur, bij thuiskomst, trots werd begroet door zijn teckeltje Youri. Dit hondje, de vriendelijkheid zelve, heeft zich kort na zijn geboorte voorgenomen om zijn baas dagelijks te gaan voorzien van een cadeautje. Met grote regelmaat brengt hij Uw Hoofdredacteur dan ook een rat of een ander fraai dier. Zo ook gisteren. Al had Youri klaarblijkelijk besloten dat hij dit exemplaar voor zichzelf zou willen houden. Immers, hij had de grote leguaan geparkeerd in zijn bench, waarbij hij zelf, trots als een pauw, voor zijn bench zat. U begrijpt, deze knuffel mocht hij van Uw Hoofdredacteur niet houden. Het beest, of wat er van over was, werd dan ook vakkundig door Uw Hoofdredacteur verwijderd. Eens zien wat er vandaag weer zal worden gebracht!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten