Totaal aantal pageviews

zondag 10 november 2013

Een rustig weekeinde?

Het is vroeg in de ochtend op zondag 10 november 2013. Op het zo fraaie eiland Curaçao stijgt het zonnetje aan de hemel en loopt de temperatuur gestaag op. Uw Hoofdredacteur werd, alweer geruime tijd geleden, bruusk gestoord in zijn slaap door de jongste olijkerd, Levi geheten. Samen met zijn vriendinnetje Lotje, die de afgelopen nacht logeerde in Huize Hoofdredacteur, kwam het ventje melden dat de computer het niet deed. Logisch, die sliep waarschijnlijk nog lekker. Uw Hoofdredacteur echter vanaf dat moment niet meer, reden om noodgedwongen zijn warme bedje te gaan verlaten. "Mogen we een snoepje Pap?" zo vroeg het ventje op het moment dat de klok iets na zessen aanwees. De mededeling dat er allereerst een ontbijt zou moeten worden verzorgd, stemde het tweetal deugnieten niet echt tot vreugde. Overigens zal dat ontbijt nog even op zich laten wachten nu de rest van de bewoners van Huize Hoofdredacteur nog in diepe rust is. De twee nachtbrakers werden dan ook voor de televisie geparkeerd om de avonturen van "Sponge Bob" te kunnen volgen. Dat geeft uw Hoofdredacteur immers de gelegenheid U snel te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Het was een drukte van belang in Huize Hoofdredacteur op de dag van gisteren. De Olijke Twee kregen namelijk de mogelijkheid om een vriendinnetje mee te brengen naar hun wekelijkse zang- en muziekles. Het moet gezegd, het werd een groot succes. Sophie, het vriendinnetje van dochterlief Julia, kreeg de eerste beginselen van "the cup song" bijgebracht en Lotje, het vriendinnetje van zoonlief Levi, slaagde er met verve in een enorme boom te beklimmen terwijl het de bedoeling was dat zij blokfluit zou spelen. Uw Hoofdredacteur die, nu Moeder de vrouw de wachttijd tijdens de lessen besloot te gebruiken om te gaan winkelen, was er drukker dan druk mee om alles in goede banen te leiden. Gelukkig zaten de muzikale lessen er na ongeveer anderhalf uur al op en werd het tijd om te gaan verkassen. Op naar de bioscoop om de Sinterklaasfilm die handelde over de Pietenschoot te gaan aanschouwen. Tot grote verbazing van Uw Hoofdredacteur was het gezelschap kinderen  uitermate hanteerbaar tijdens de film. Slechts de verdeling van een enorme zak popcorn leidde tot enige bijstelling, maar verder werd de film aandachtig gevolgd.
Op het moment dat de aftiteling van de rolprent in beeld kwam, achtte het kindergezelschap het mooi geweest. "We willen nu naar Brakkeput Mei Mei Pap! We gaan lekker in de speeltuin spelen daar en er heerlijk eten. Kom, we gaan!" U begrijpt, snel reed Uw Hoofdredacteur de taxi voor om de lange en drukke weg naar landhuis Brakkeput Mei Mei te gaan afleggen. Helaas, er wachtte het gezelschap bij aankomst een enorme teleurstelling. De speeltuin bleek namelijk te zijn gesloten nu het terrein ingericht werd voor een bijzondere activiteit in de avonduren. Met verongelijkte gezichtjes lieten de kinderen weten wat zij van de directie van Brakkeput Mei Mei vonden, hetgeen overigens niet echt bijzonder vleiend was. Een oplossing werd gevonden door het gezelschap te vervoeren naar de Italiaan van Il Forno, een restaurantje waarbij eveneens een speeltuin was te vinden. Onder het genot van enorme pizza's bleken de druktemakers zich er uitstekend te kunnen vermaken.

Uiteindelijk, na een drukke en vermoeiende dag, werd het tijd om te gaan slapen. De logeetjes en de Olijke Twee werden over twee slaapkamers verdeeld. Het werd al snel duidelijk dat dochterlief Julia en vriendin Sophie dromenland snel zouden betreden, hetgeen volstrekt anders zou zijn voor zoonlief Levi met zijn Lotje. Ettelijke malen zocht het ventje Uw Hoofdredacteur weer op: "Papa? Lotje houdt me steeds wakker en ze maakt me steeds aan het lachen. Elke keer wanneer ik bijna slaap slaat ze haar been om me heen. Ik vind het nu een beetje irritant worden. Kun je ervoor zorgen dat Lotje haar been bij zich gaat houden? Pap, Lotje doet het weer. Ik kan er bijna niet van slapen. Doe er toch eens iets aan!" U begrijpt het al, er diende ingegrepen te worden. Na de mededeling van Uw Hoofdredacteur dat hij, bij voortduren van de ellende, genoodzaakt zou zijn het tweetal te slapen te leggen achterin het omringende bos, werd het dan ook snel een stuk rustiger. Dat was maar goed ook! Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur waren namelijk compleet kapot! Gelukkig was Uw Hoofdredacteur vanochtend dus weer bijtijds wakker. Dan heb je immers meer aan je dag.....

Wordt vervolgd.....

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten