Totaal aantal pageviews

woensdag 13 november 2013

Frienden! Ik hout fan jullie.....

Op het vanochtend nog tamelijk bewolkte eiland Curaçao is het vandaag woensdag 13 november 2013 geworden. Al geruime tijd zit Uw Hoofdredacteur achter zijn typemachine omdat hij, aan het einde van de middag, een lijvig rapport zal moeten opleveren. U ziet, na een aantal vrije dagen lijkt het, na een paar dagen werken, alsof er geen enkele sprake van vrije dagen is geweest. De Olijke Twee zijn door Uw Hoofdredacteur al enige tijd geleden bij hun school gedropt. Zij zullen eerst aan het einde van de middag weer huiswaarts keren, nu de ene olijkerd vanmiddag is genood op een verjaarspartijtje op het strand van Daaibooi en de andere gaat zwemmen in het mooie marinezwembad op Parera. Nu Moeder de vrouw inmiddels alweer voor haar klas staat, is het volledige gezin Hoofdredacteur dus verzekerd van een zinvolle dagbesteding vandaag. Echter, allereerst is het zaak U te informeren over de actuele stand van zaken op dit zo fraaie eiland. En, zoals te doen gebruikelijk, dient daartoe deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Zoals de editie van gisteren al berichtte, het gezin Hoofdredacteur heeft gelukkig weer verbinding met het World Wide Web. Nadat, in de centrale van internetprovider UTS, een schakelaar werd omgezet, mag Uw Hoofdredacteur zich thans verheugen in een supersnelle internetverbinding. Nu moet U weten dat Uw Hoofdredacteur beschikt over een zogenaamd facebook-account. En dus, nu de verbinding van UTS een feit werd, stroomden daarop weer vele foto's en leuke berichten binnen. Niets mis mee dus, zo zult U waarschijnlijk redeneren. Op zich is dat ook zo, ware het niet dat Uw Hoofdredacteur zo langzamerhand lichtelijk geïrriteerd begint te raken vanwege de vele verzoeken om deel te nemen aan spelletjes en, wat het ook moge zijn, verjaardagen. In de eerste plaats houdt Uw Hoofdredacteur volstrekt niet van andere spelletjes dan Black Jack, en aan verjaardagen heeft hij een broertje dood. Zeker aan die van hemzelf! Is het dan allemaal kommer en kwel? Welnee, zeker niet. Zo af en toe namelijk ontvangt Uw Hoofdredacteur, via het eerdergenoemde sociale medium, uitstekende tips.  
Een van deze tips brengt Uw Hoofdredacteur dan ook zeer gaarne onder uw aandacht, met name omdat het voor hem ook meer dan uitstekend gewerkt heeft. Uw Hoofdredacteur hoorde namelijk een arts, via Facebook, oreren dat hij,  als hij tot innerlijke rust zou willen komen, iets waaraan hij eerder was begonnen, af zou moeten maken. Omdat we eigenlijk allemaal wel wat meer rust in ons leven willen hebben, is Uw Hoofdredacteur vervolgens  in huis gaan rondsnuffelen naar zaken waaraan hij was begonnen en die hij nooit had afgemaakt. Uw Hoofdredacteur heeft vervolgens een fles Merlot leeggemaakt die nog half vol was, alsmede een fles Chardonnay. Toen volgde een vles Bailies en een vles wum. Toen ook noch een dos znoepies van M em M en noch wad gips van Smis. Ook noch un ressie wiskie. U hep cheen noossie van hoe Uw Hoofdredacteur zich nu foel. Uw Hoofdredacteur kan dan ook niet anders zeggen dan: "Fergeet al die verjaardagen en spelletjes. Stur did an al ju vrinden die rusd noodeg hebbe. En seg da je fan ze hout."

In een eerdere editie van "Een Zonnig Avontuur" hebt U al kunnen lezen over de commotie die het CV van de Gevolmachtigd Minister van Curaçao veroorzaakte. Een academische opleiding die niet lijkt te zijn genoten en een onechte topbaan bij ABN-AMRO sierden het eerdergenoemde Curriculum Vitae. Een doodzonde voor een bewindsman, of in dit geval een bewindsvrouw, zo lijkt het althans Uw Hoofdredacteur. De dame in kwestie lijkt daar zelf evenwel geheel anders over te denken. Wel lijkt het haar duidelijk te zijn geworden dat tekst en uitleg gegeven dient te worden aan "het volk." Welnu, zoals Uw Hoofdredacteur kortgeleden ter ore kwam, vanmiddag zal een verklaring worden afgegeven middels een persconferentie. Nu is Uw Hoofdredacteur ten zeerste benieuwd, al was het alleen maar om te besparen op de kosten van onderwijs  voor zijn kinderen, hoe het mogelijk is om een Mavo-opleiding plots te voorzien van een academische status. Dat kan immers de schoolloopbaan van de Olijke Twee aanzienlijk verkorten waardoor er tijd overblijft om leuke dingen te gaan doen. Solliciteren naar een vacature als Gevolmachtigd Minister bijvoorbeeld. U begrijpt, de persconferentie, in aanwezigheid van de premier en de Gevolmachtigd Minister, zal door Uw Hoofdredacteur, met meer dan gemiddelde aandacht, worden gevolgd.
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten