Totaal aantal pageviews

zaterdag 2 november 2013

Een echte mummie!

Op het nog altijd zeer regenachtige eiland Curaçao is de zaterdag aangebroken. Het is vandaag 2 november 2013 en, bij tijd en wijle, vallen er enorme bakken water uit de hemel. Ach, Uw Hoofdredacteur denkt maar zo: "Het is goed voor de tuin!" Het is zaterdag vandaag hetgeen betekent dat zoonlief Levi alweer geruime tijd geleden is vertrokken naar zijn wekelijkse knutselclub. Wanneer zoonlief straks zal worden opgehaald dient vervolgens de reis naar de muziek- en zangles, en naar de grutter die op de kleintjes past, te worden ingezet. U ziet, er valt vandaag weer eens voldoende te beleven. En dat terwijl er, rondom Huize Hoofdredacteur, ook nog eens van alles speelt rond het gifgroene zwembad. Hedenochtend meldde zich namelijk de poolservice waarna onmiddellijk het tumult een aanvang kon nemen. "Het water is groen", zo berichtte de dame van de poolservice. "Ik ga direct mijn baas bellen!" Even later meldde zich de baas die zelf polshoogte wilde komen nemen. Klaarblijkelijk was de bril die de baas droeg niet echt op sterkte, aangezien de baas niet goed waarnam waar het zwembad begon. De baas liep dientengevolge, met kleren aan, pardoes het water in. Nou U begrijpt, zulke kunsten kan Uw Hoofdredacteur hogelijk waarderen! Hoe het ook moge zijn, na twaalf uur vanochtend zal er een ultieme poging worden gedaan het zwembad te voorzien van een passende kleur. Uw Hoofdredacteur is overigens ten zeerste benieuwd of dat zal gaan lukken.

Gisteren was het gezin Hoofdredacteur, gedurende de avonduren, genood door een bevriend marinestel. Bij het stel in de woonwijk werd een heuse Halloween party georganiseerd, waarbij het gezin Hoofdredacteur van harte welkom was. Het enige dat meegebracht diende te worden genomen, waren 24 rollen toiletpapier. Dat papier was bestemd voor een spelletje dat door de langslopende jeugd gespeeld zou moeten worden alvorens zij in het bezit van snoepwaren zouden worden gesteld. Althans, dat dacht Uw Hoofdredacteur! Op de party aangekomen, in het stikdonker, begon de oudste olijkerd, Julia geheten, wat te twijfelen. "Och Papa, wat nu als ik Levi kwijtraak? Hij gaat nu al steeds op straat lopen. Ik voel me zo verdomd alleen. Ik verlies hem steeds uit het oog!" Uw Hoofdredacteur trachtte het meiske, verkleed als heks, enigszins gerust te stellen door te melden dat het vast heel erg leuk zou worden en door de toezegging te doen dat Levi wel op haar zou passen. Gaandeweg, hoe meer de start naderde, werd het grietje immer zenuwachtiger en de eerste tranen verschenen al op haar geschminkte gezichtje. Tijd om de groepen te laten vertrekken.
In drie verschillende groepen vertrok de jeugd om langs de huizen te trekken. Bij ieder huis diende een spel te worden gespeeld, naar een filmpje te worden gekeken of naar een verhaaltje te worden geluisterd alvorens de snoepwaren in ontvangst konden worden genomen. Toen de eerste groep richting Uw Hoofdredacteur en het toiletpapier kwam gelopen, bleek plots dat Uw Hoofdredacteur de spelregels enigszins verkeerd had geïnterpreteerd. Het was namelijk niet de bedoeling dat de jeugd zou worden ingepakt in het papier. Nee, Uw Hoofdredacteur bleek het slachtoffer. Volledig als mummie ingepakt maakte Uw Hoofdredacteur de rest van de avond dan ook mee. Na ongeveer anderhalf uur waren alle groepen weer bij het startpunt aangekomen. Dochterlief vertoonde zich met een zogenaamde "big smile" op haar gelaat. "Och Papa, wat was het leuk. Ik heb zo een enorm leuke dag en avond gehad! Gaan we dit volgend jaar weer doen Pap?" U ziet, soms moet je eerst even door de zure appel heen bijten!"

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten