Totaal aantal pageviews

maandag 4 november 2013

Hannie Lekker!

Het is weer zover! Nu opnieuw een maandag is aangebroken begint op 4 november 2013 een nieuwe werkweek. Inmiddels is Moeder de vrouw dan ook alweer geruime tijd geleden vertrokken naar haar pupillen van de basisschool en vertoeven de beide olijkerds op het schoolplein. Uw Hoofdredacteur daarentegen gaat genieten van zijn laatste vakantieweek, al staan een fiks aantal dagdelen ook deze week gewoon in het teken van werk. Het was vanochtend, voor het eerst sedert een fiks aantal dagen, eindelijk droog op het zo fraaie eiland Cura├žao. Wat is er een regen gevallen, met name op de dag van gisteren. Het was weer eens ouderwets, de enorme overlast die het vele water veroorzaakte. Ondergelopen woningen, muren waarin gaten moesten worden aangebracht om het water te kunnen laten wegstromen en drijvende automobielen. Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen wat maar niet lijkt te worden aangepakt. Maar goed, vandaag is het droog. Uw Hoofdredacteur hoopt dan ook van harte dat zijn laatste vakantieweek niet geheel in het water zal gaan vallen!

De jongste olijkerd, Levi geheten, is een bijzonder handig mannetje. Met grote regelmaat is hij dan ook te vinden in de schuur van Uw Hoofdredacteur alwaar het ventje diverse gereedschappen weet te vinden om geweldige uitvindingen te construeren. Daarnaast gaat het kereltje wekelijks, op zaterdagochtend, naar de zogenaamde knutselclub. Ook daar fabriceert het ventje de meest mooie dingen, zoals afgelopen zaterdag een mooie vaas voor zijn moedertje. Steevast verzint de olijkerd wel iets nieuws en is hij met allerlei bouwtekeningen in de weer. Zo ook op de dag van gisteren. Na een hele ochtend knippen en plakken bleek de knutselaar een geweldig gezichtsmasker te hebben gemaakt, dat hij vervolgens met verve droeg. "Jongen wat mooi! Je lijkt precies op Hannibal Lecter", zo berichtte Moeder de vrouw. "Wie is dat Mam?" zo vroeg de knutselbaas. "Ik zal op het World Wide Web wel even een foto zoeken, dan kun je zien dat je er bijna net zo uitziet", antwoordde Moeder de vrouw. Zeer geïnteresseerd tuurde het ventje naar de foto van de enge Hannibal om zich vervolgens bijzonder onder de indruk te tonen. Wat wel enigszins vreemd was: zijn masker ging onmiddellijk af. Vannacht werd Uw Hoofdredacteur duidelijk waarom toen de olijkerd zich meldde aan de echtelijke sponde. "Pap? Pahap! Ik kan niet slapen. Ik ben heel erg bang dat Hannie Lekker op mijn kamer zit. Ik durf er niet meer alleen naar toe!" Nu dus maar weer eens bedenken hoe Uw Hoofdredacteur voortaan toch een goede nachtrust kan gaan genieten.
Nadat het gezin Hoofdredacteur, alweer enige weken geleden, verhuisde naar hun mooie tropenwoning, werd het gisteren tijd om visite te ontvangen. In het kader van een zogenaamde "housewarming" waren dan ook verschillende vrienden uit het pittoreske schildersdorpje Boca Sami op de borrel genood. Zo tegen de klok van half vier in de middag meldden zich de eerste gasten: buurman Jeroen met vrouw Michelle en zoon Estiven. Daarna arriveerden nog Corine met haar beide kinderen, waarvan de jongste zijn naam op een T-shirt zag afgedrukt. Helaas bleek bocagirl Willemijn verhinderd nu de locale Dienst Openbare Werken een groot gat in haar tuinmuur aan het hakken was om de doorstroming van water en vuilnis te bewerkstelligen. Het moet gezegd, het werd een gezellig samenzijn. Wat ook zeer opmerkelijk was; de meegebrachte cadeautjes waren zeer uniek te noemen. Wat te denken van een prachtige, gouden pleeborstel? En wat te denken van twee, zeer fraaie, fotolijstjes die in menige woonwagen niet zouden misstaan?  U begrijpt, Moeder de vrouw was bijzonder verguld met deze presentjes, hopelijk enig in hun soort. Het wordt overigens nog wel een enorm probleem om een passend plekje voor deze, ietwat kitscherige, attributen te vinden. Voorlopig legt Uw Hoofdredacteur het geheel maar even in de schuur, zo heeft hij besloten. Wellicht dat de spulletjes de jongste olijkerd wat van het beeld van Hannie Lekker kunnen afbrengen.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten