Totaal aantal pageviews

maandag 18 november 2013

Een spannende dag!

Het is vandaag. maandag 18 november 2013, een zeer belangrijke dag voor het zo fraaie eiland Curaçao alsmede voor het gezin Hoofdredacteur. "Wat is er dan aan de hand?" zo hoort Uw Hoofdredacteur U al vragen. Welnu, het is als volgt. In de eerste plaats verwelkomt Curaçao vandaag Zijne Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander en diens eega Koningin Maxima. Het afgelopen weekeinde arriveerden de Koninklijke gasten op het locale vliegveld Hato en vandaag zullen zij ondermeer een bezoek gaan brengen aan de wijk Otrabanda. Op dit moment valt het nog niet met zekerheid te stellen, maar wellicht kan het gezin Hoofdredacteur vandaag ergens een glimp van de Hoogheden opvangen. Echter, ook voor het gezin Hoofdredacteur persoonlijk is sprake van een belangrijke dag nu de Olijke Twee hedenmiddag in het bezit zullen worden gesteld van hun schoolrapport. Op voorhand werd, door beiden, al fiks gespeculeerd over de intrinsieke waarde van het rapport: "Zou het rapport wel goed zijn Pap? Wat denk je Pap, zou het rapport zo goed zijn dat er een cadeautje tegenover kan staan? Oh, wat ben ik toch benieuwd of het meer gaat opleveren dan een kleinigheidje!" U begrijpt, de beide olijkerds verkeerden al op het moment dat Uw Hoofdredacteur hen bij school afleverde hedenochtend, in grote spanning. Uw Hoofdredacteur overigens ook!

Gisteren was er sprake van een heus wereldwonder. Immers, na wekenlang te hebben moeten wachten op verschillende werklieden, mocht het een enorme verrassing heten dat er gisterenochtend, zo tegen de klok van tienen, enig tumult ontstond voor het schuifhek naar Huize Hoofdredacteur. Voor het hek stonden ze dan: twee heuse vakmannen. De eerste bleek schilder te zijn en de tweede man meldde zich "voor alle voorkomende werkzaamheden." Uw Hoofdredacteur kon zijn ogen niet geloven! Snel liet Uw Hoofdredacteur de mannen binnen waarna hij razendsnel het schuifhek sloot om te voorkomen dat de mannen nog zouden kunnen ontsnappen. "Bon dia, bon dia", berichtte de schilder. "Ik kom verven vandaag. Ik ben echter mijn kwasten vergeten. Hebt U wellicht een klein kwastje voor me? Een klein kwastje ja, ik ben anders te snel klaar en ik wil natuurlijk wel mijn uren kunnen maken." Nu was het zo dat er een slaapkamer voorzien zou gaan worden van een lichte kleur blauw. Uw Hoofdredacteur vroeg daarom of hij de gordijnen voor de ramen zou dienen te verwijderen. "Nee hoor, ik verf er zo omheen", zo wist Karel Appel te vertellen. Nou ja, U begrijpt het al. De op de donkerblauwe gordijnen aangebrachte lichtblauwe kleur steekt trouwens uitstekend af!
Het werd overigens een weekeinde waarin Uw Hoofdredacteur verstoken bleef van digitale post. Wat was er namelijk aan de hand? Welnu, op de middag van de zaterdag zag Uw Hoofdredacteur plotseling dat er, vanaf zijn computer, een werkelijk enorme hoeveelheid mail de ether in werd geslingerd. Dat was wel enigszins vreemd, Uw Hoofdredacteur had namelijk zelf geen mail ter verzending aangeboden. In enorme aantallen verdwenen mailberichten richting digitale snelweg. Het duurde overigens maar een half uurtje alvorens Uw Hoofdredacteur bericht kreeg van zijn Nederlandse internetprovider. "Hallo Hoofdredacteur. We hebben kunnen waarnemen dat Uw computer allerlei spam aan het verzenden is naar vele plaatsen elders op de wereld. Dat kan natuurlijk niet zo voortduren! Om een einde te maken aan dit probleem, hebben wij met onmiddellijke ingang Uw mailaccount geblokkeerd. We wensen U nog een zeer prettig weekeinde, het zal wel rustig worden!" U begrijpt, Uw Hoofdredacteur, die zich immers van geen kwaad bewust was, was met stomheid geslagen. Gelukkig wordt hedenochtend, na het verwijderen van allerlei geïnfecteerde bestanden en het opslaan van nieuwe wachtwoorden, een zogenaamd "ontfilteringsverzoek" ingediend. Op basis daarvan zal worden bezien of Uw Hoofdredacteur, vanaf heden, weer gebruik kan maken van zijn postbode. Er zal toch ook ooit wel eens een weekeinde aanbreken zonder enig gedoe?

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten