Totaal aantal pageviews

donderdag 7 november 2013

Gezelschap in de bushalte!

Op het, ook vandaag weer warme, eiland Curaçao is het donderdag 7 november 2013 geworden. Het is de dag van de boekenmarkt, althans voor de Olijke Twee. Immers, het laatste uur van hun dagelijkse schooldag zal vandaag in het teken staan van het verkopen van boeken. Niet dat beiden nu zoveel te verkopen hebben, integendeel. Het was namelijk zo dat beiden, op de vorige editie van de boekenmarkt, welhaast al hun boeken verkochten. Vandaag zal het dus veel meer gaan om het kunnen bemachtigen van leuke jeugdboeken om het voorleeskwartiertje, voor het naar bed gaan, weer een beetje aantrekkelijk te kunnen maken. Uw Hoofdredacteur, druk doende met het opmaken van zijn laatste twee vakantiedagen, wordt dan ook tegen de klok van half twaalf op school verwacht om financiële ondersteuning te kunnen verlenen. U begrijpt, dat is iets waar hij bijzonder naar uitkijkt!

Gisteren ontving Uw Hoofdredacteur weer eens een berichtje uit het verre, en waarschijnlijk kille, Nederland. Ditmaal was de boodschap afkomstig van Jumping Paul, de collega die, inmiddels alweer geruime tijd geleden, vanaf Curaçao terugkeerde naar Nederland. Nu moet U weten, Jumping Paul was, als verstokte vrijgezel, in zijn eentje woonachtig in het centrum van Punda. Zijn was bracht hij naar de wasserette, zijn eten haalde hij dagelijks in een restaurantje en de boodschappen haalde hij per taxi. Ja, U leest het goed, per taxi. Jumping Paul beschikte immers niet over een rijbewijs en was daardoor aangewezen op alternatieve vormen van vervoer. Zo kon het dan ook zijn dat hij, met grote regelmaat, te bespeuren viel achter het raam van een busje waarmee toeristen normaliter over het eiland worden vervoerd. Welnu, dat betekende dan ook dat Jumping Paul frequent diende te wachten op het busje bij een daartoe bestemde bushalte. En juist daarover handelde het bericht van gisteren. "Ik mis zo af en toe nog wel mijn dagelijkse gezelschap in de bushaltes", zo liet Jumping Paul namelijk weten. Nou, Uw Hoofdredacteur kan zich maar al te goed voorstellen dat zulk gezelschap in Den Haag, alwaar Jumping Paul thans verblijvende is, niet al te vaak kan worden gevonden!
 
Eveneens gisteren, maar dan in de ochtend, schrok Uw Hoofdredacteur op vanwege een enorm geblaf in zijn tuin. Nu weet u zich wellicht nog te herinneren dat het gezin Hoofdredacteur beschikt over een tweetal zeer fanatieke keffertjes. Welhaast dagelijks brengen zij Uw Hoofdredacteur een grote leguaan als prooi, dus enig gekef om het huis is op zich niet vreemd te nomen. Echter, het geblaf van gisterenochtend weerklonk beduidend anders dan dat wat normaal gesproken te vernemen valt tijdens de leguanenjacht. Toch maar eens even poolshoogte nemen dus! Nu moet U weten, bij de door het gezin Hoofdredacteur gehuurde woning werd een bonus verkregen. Die bonus bestond uit Kareltje, een tamelijk grote schildpad die zijn dagen, al zwemmend, doorbrengt in de voor het huis gelegen vijver. Tot gisteren althans. Kareltje had namelijk besloten eens een dagje op stap te gaan. En daardoor werd dan ook het lawaai veroorzaakt. Immers, Youri de zwarte teckel, had klaarblijkelijk nog nooit zo een vreemd wezen gezien. Daarnaast gelukte het de keffer maar niet om het schild van de schildpad goed in zijn bek vast te houden; Kareltje was klaarblijkelijk ietwat te zwaar. Juist op tijd kon Uw Hoofdredacteur Kareltje nog redden van een zeer vervelend avontuur. De kop van het dier leek evenwel te ontbreken en Uw Hoofdredacteur vreesde dan ook het ergste. Uiteindelijk bleek het dier zo flexibel te zijn dat het in staat was zijn kop volledig te verschuilen onder zijn schild. Er bleek dus geen sprake te zijn van enig letsel en Uw Hoofdredacteur kon het dier weer veilig in de vijver laten zakken. Al was het ditmaal "kantje boord!"

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten