Totaal aantal pageviews

zaterdag 27 juli 2013

"Back Home" en een gigantische klus in het verschiet!

Op Curaçao is vandaag het weekeinde begonnen nu het inmiddels zaterdag 27 juli 2013 is geworden. Al voor de klok van zessen in de vroege ochtend werd Uw Hoofdredacteur bruusk gewekt door rake donderklappen en harde regenstralen. Daarnaast vond hij in zijn armen de oudste olijkerd, Julia geheten, die klaarblijkelijk in de nachtelijke uren de echtelijke sponde had betreden. U begrijpt het al: Moeder de vrouw en de beide olijkerds zijn, na een lange reis via het zustereiland Sint Maarten, gisterenmiddag veilig geland op het lokale vliegveld van Hato. Moe, maar blij om weer op dit zo fraaie eiland te zijn gearriveerd, kon het gezelschap door Uw Hoofdredacteur in zijn armen worden gesloten. "Oh, ik ben toch zo blij dat ik weer in ons eigen huis ben", zo verzuchtte dochterlief. "Eindelijk weer mijn eigen kamertje, mijn eigen spulletjes en mijn eigen bed. Wat is het toch eigenlijk fijn dat ik nu weer, vanuit mijn bedje, de golven van de zee op de rotsen kan horen spatten!" Ook de rest van het gezelschap toonde zich verheugd om Huize Hoofdredacteur weer binnen te treden. Eindelijk, na weken waarin het aan structuur ontbrak, dus weer een geregeld leven voor Uw Hoofdredacteur!

Uw Hoofdredacteur schreef het al: hij werd bruusk gewekt door de weergoden hedenochtend. Na wekenlang van absolute droogte en hitte op Curaçao, is dat vandaag wel enigszins anders. Het donderde, bliksemde en tot op dit moment, zo tegen elven in de ochtend, regent het behoorlijk gestaag. Het lijkt er dus wel op als heeft Moeder de vrouw het weer vanuit het verre Nederland meegenomen. Uw Hoofdredacteur hoopt overigens van ganser harte dat het een eenmalig incident betreft; echt dol op regen is hij immers niet! Vanwege het tijdverschil, dat zes uren bedraagt, waren de teruggekeerde vakantiegangers overigens al zeer vroeg op. Toen Uw Hoofdredacteur, enige uren later, de ogen opende bleek de inrichting van het huis volledig te zijn veranderd. "Het was tijd om de boel eens even anders neer te zetten", zo wist Moeder de vrouw. U ziet, veranderingen worden onmiddellijk doorgevoerd!
Afgelopen week, en geïnteresseerde lezers weten zich dat vast nog te herinneren, werden er twee immense containers, volgeladen met goederen uit Nederland, bij Uw Hoofdredacteur afgeleverd. Slechts het uitpakken ervan dient nog even te geschieden. Echter, de daarvoor beschikbare tijd is beduidend minder dan dat Uw Hoofdredacteur had gedacht (en gehoopt). Gisterenmiddag ontving Uw Hoofdredacteur namelijk een oproep op zijn telefoon. "Bon tardi. Spreek ik met de Hoofdredacteur? Oh, mooi. U spreekt met de firma die de lege containers weer bij U op komt halen. Schikt dat over een uurtje?" zo sprak de dame aan het apparaat. Uw Hoofdredacteur, wiens hart oversloeg, liet de dame weten dat de containers eerst net waren geparkeerd in de loods en dat het nu zaak zou worden om arbeidskrachten te regelen die de containers zouden kunnen lossen. "Oh. Nou dat valt dan even tegen", zo sprak de dame. "Nu, weet U wat? Ik verleen U uitstel tot woensdag. Dan komen we ze om 1 uur ophalen. Langer kunnen we ze echt niet missen!" Dat wordt derhalve nog een fikse opgave nu, vanwege allerlei andere afspraken, het lossen niet eerder dan dinsdagochtend een aanvang kan krijgen. Uw Hoofdredacteur gaat er dan ook maar op voorhand vanuit dat hij tegen woensdagavond waarschijnlijk geen enkele ledemaat meer naar behoren kan laten functioneren. Spierpijn is immers behoorlijk ongemakkelijk. Maar goed, mocht U de komende dagen weinig vernemen van Uw Hoofdredacteur: hij zit waarschijnlijk of in de loods, of in de lappenmand!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten