Totaal aantal pageviews

dinsdag 2 juli 2013

Zorgen over het vitaminegehalte.....

Op het zeer warme eiland Curaçao is het dinsdagochtend de 2e juli 2013. Het is vandaag een heuse feestdag op dit zo fraaie eiland. Zoals elk jaar op 2 juli is het namelijk ook vandaag de zogenaamde "Dia di Bandera." De dag van de vlag, zoals de Nederlandse vertaling luidt, viert dat in 1951 de Eilandsraad, die overigens niet meer bestaat, voor de eerste maal bijeen kwam. Het is een officiële feestdag, hetgeen betekent dat Uw Hoofdredacteur vandaag een vrije dag geniet. De werkweek start voor Uw Hoofdredacteur dan ook eerst morgen weer, vandaag kan nog genoten worden van een dagje rust. Het is trouwens erg warm op Curaçao waardoor de kans zeer wel aanwezig is dat Uw Hoofdredacteur een groot gedeelte van de dag liggend zal gaan doorbrengen op een mooi strand.

Gisteren was het dan eindelijk zover. Nadat er al wekenlang naar was uitgekeken vertrokken Moeder de vrouw en de beide olijkerds, een half uurtje later dan eigenlijk stond gepland, richting Nederland. Het viel voor Moeder de vrouw nog niet erg mee om de koffers te pakken met twee olijkerds om zich heen die niets anders deden dan de tijd aftellen. "Gaan we nu nog niet weg Mam? Wat duurt het lang zeg! Kunnen we toch niet alvast gaan?" U begrijpt, het was op de valreep nogal een hectische toestand in Huize Hoofdredacteur. Echter, zo tegen de klok van een uur toog het gezelschap op pad. Na nog een drankje te hebben gedronken op het locale vliegveld werd het tijd om aan boord van de grote Boeing te gaan. "Nou Pap, tot ziens. We zullen je missen, maar we gaan wel allemaal leuke dingen doen. Doei!" Inmiddels heeft Uw Hoofdredacteur trouwens, via het World Wide Web, vernomen dat het gezelschap is gearriveerd op de camping in Duitsland die als uitvalsbasis zal gaan dienen. Klaarblijkelijk had zoonlief Levi het warm nu hij, bij aankomst, onmiddellijk in het meer van de "Wilsumer Berge" sprong. Voorlopig zal het mannetje daarvan wel zijn genezen nu hij even later in dikke kleding diende op te drogen.
Voor velen is de vakantie dus begonnen. Zo ook voor een der broers van Uw Hoofdredacteur, Sjonnie geheten. Geboren in de jaren 60 was broerlief tot voor kort nog nimmer op vakantie geweest. Weliswaar had hij zich ooit laten verleiden om mee te gaan op een voetbaltrip naar Barcelona, maar de ervaringen tijdens de vliegreis waren zodanig dat hij verdere vakanties maar uit zijn hoofd had gezet. Tot groot verdriet van zijn echtgenote trouwens. Maar nee, Sjonnie was nimmer te vermurwen en trok liever met zijn vishengeltje van stek naar stek om een visje te vangen. Groot was dan ook de verbazing bij Uw Hoofdredacteur toen hij recentelijk vernam dat, voor het eerst in zijn al heel lang stand houdende huwelijk, broerlief had besloten om op vakantie te gaan. Samen met echtgenote Ineke diende een reisje te worden geboekt. Zo kon het dan ook zijn dat er afgelopen zaterdag een vliegtuig het luchtruim koos met daarin Sjonnie himself. Het vliegtuig zou koersen richting Turkije, om aldaar een weekje te gaan genieten van de zon. U ziet, de verrassingen zijn de wereld nog niet uit!

De komende weken heeft Uw Hoofdredacteur het ruim dus alleen. Een eerste uitnodiging voor een etentje is overigens al binnen, nu buurman Jeroen zich klaarblijkelijk ernstig zorgen maakt over het vitaminegehalte van de, door Uw Hoofdredacteur aangeschafte, kamikazepakketten. Ook gisterenavond smaakte Uw Hoofdredacteur het genoegen om een zo een pakket te mogen verwarmen. De meest geëigende bereidingsmethode bleek een magnetron te zijn. Een apparaat dat in Huize Hoofdredacteur echter niet aanwezig is. In en pannetje met water de boel dan maar verwarmen. En zie: het gelukte. De spaghetti bleek overheerlijk en Uw Hoofdredacteur werd daardoor aangenaam verrast. De komende weken komt Uw Hoofdredacteur dan ook wel door!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten