Totaal aantal pageviews

dinsdag 23 juli 2013

Een gat in de markt, maar wel droge voeten!

Terwijl het op het zo fraaie eiland Curaçao inmiddels dinsdag 23 juli 2013 is geworden, lijkt het er wel op alsof het in de rest van de wereld overal vakantie is. Uw Hoofdredacteur krijgt immers regelmatig door dat de dagelijkse editie van "Een Zonnig Avontuur" wordt bekeken in de Oekraïne, in Rusland, in Frankrijk, in Italië, in Marokko, in de Verenigde Staten, in Hongarije, België, Tunesië en noem maar op. Het is werkelijk geweldig om te zien hoezeer dagelijkse onbenulligheden op dit kleine eiland klaarblijkelijk de wereld aan het veroveren zijn. Al bijna 125.000 keren is "een Zonnig Avontuur" door U aangeklikt. Nou, U begrijpt, dat is toch wel wat meer dan dat Uw Hoofdredacteur, die eigenlijk niets meer dan dagboekjes voor de Olijke Twee wilde schrijven, bij voorbaat had kunnen bedenken. Maar leuk! Dat is het zeker. Zo langzamerhand is het dus eigenlijk een sport geworden om een dagelijkse editie te produceren. Gelukkig lukt dat nog altijd, en overigens met groot plezier. Maar laten we wel wezen: fikse dank komt U toe!

Wellicht kunt U nog even teruggaan in de tijd. Alweer enige tijd geleden had Uw Hoofdredacteur op dit eiland namelijk dagelijks enorme ondersteuning van de heer Pinoccio. Een klein mannetje, een wat grotere mond en een veel grotere neus. Welnu, de heer Pinoccio ontpopte zich al snel als een ondernemer pur sang. Overal zag hij altijd kansen en mogelijkheden; je zou er gek van worden! Inmiddels is het mannetje echter alweer geruime tijd geleden, samen met zijn eega Ina en zoon Frans, teruggekeerd naar het verre Nederland. Uw Hoofdredacteur had dan ook wel goede hoop dat de heer Pinoccio enigszins tot bedaren zou zijn gekomen nu hij weer in zijn Vaderland was neergestreken. Echter, niets bleek minder waar! Gisteren werd Uw Hoofdredacteur namelijk, via slinkse wegen, geïnformeerd over de activiteiten van het mannetje. Deze blijkt zich inmiddels te hebben gespecialiseerd in zogenaamde "Wooden Shoes." Klompen dus! En dan niet zomaar klompen! Nee hoor, deze houten kunstwerken zijn waterafstotend. Hetgeen in Nederland, althans volgens Uw Hoofdredacteur, trouwens volstrekt geen overbodige luxe is. Hoe het ook moge zijn, Uw Hoofdredacteur gaat er bij voorbaat maar van uit dat deze ontdekking de heer Pinoccio volledig zal doen binnenlopen. Op waterafstotende klompen waarschijnlijk!
Eveneens gisteren, na thuiskomst van een wel zeer drukke werkdag, werd Uw Hoofdredacteur weer eens verrast door het klingelen van de deurbel. Voor de poort? Een blij gezicht dat toebehoort aan tuinman Nato. Een tuinman die al jarenlang, te pas en te onpas, zijn kunsten in de tuin van Uw Hoofdredacteur komt vertonen. Al maandenlang had Uw Hoofdredacteur hem niet gesignaleerd, echter gisteren was Nato er dus weer plotsklaps. Alsof er geen tijd tussen had gezeten, pakte de tuinman een gigantische bladblazer uit zijn auto en maakte vervolgens, urenlang, een lawaai waar je U tegen zou zeggen. Heerlijk om zo thuis te komen! Terwijl Uw Hoofdredacteur verwoede pogingen deed om Moeder de vrouw en de Olijke Twee via Skype te kunnen verstaan, nam plots Nato plaats voor de camera om iedereen in Nederland even vrolijk gedag te wensen. Eerst tegen half acht in de avond vertrok de hovenier! Van Uw Hoofdredacteur mag hij dus voorlopig wel weer even wegblijven.

Moeder de vrouw, zo maakte het Skypegesprek, althans voor het moment dat de bladblazer werd gestart duidelijk, had het ook gisteren in Nederland prima naar de zin. Het was er lekker weer, zo liet zij weten, en daarnaast was vriendin Mandy met haar gezin op de camping te gast. Mandy en haar eega Sjonnie bestieren een aantal viszaken in Almelo en omgeving en hadden eigenlijk de eerste plaats in de Haringverkiezing van het AD dienen te behalen. Maar dat terzijde. Het werd dus wederom een leuke dag op de camping te Uelsen. Zo langzamerhand geraakt de vakantietijd echter op. Nog slechts een paar dagen en dan kan Uw Hoofdredacteur het gezelschap, waarschijnlijk zeer vermoeid en aan vakantie toe, oppikken op het locale vliegveld Hato. Zo ziet U maar, de tijd vliegt!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten