Totaal aantal pageviews

zaterdag 13 juli 2013

Onderschepping door spionage?

Op het zo fraaie eiland Curaçao, waar de zon steeds onbarmhartiger de aarde lijkt te verwarmen, is het zaterdag 13 juli 2013 geworden. Het is, met temperaturen die in de middaguren ver boven de dertig graden Celsius liggen, warmer dan warm op dit eiland. Van verkoelende wind is nauwelijks sprake en zachtjes kabbelend zeewater is het enige wat Uw Hoofdredacteur vanaf zijn terras hoort. Althans, wanneer er een pauze valt tussen de vele Franse chansons die Uw Hoofdredacteur, via het World Wide Web, beluistert. Het is weekeinde immers, ook voor Uw Hoofdredacteur die, terwijl hij rapportagewerkzaamheden op zijn computertje verricht, tegelijkertijd met weemoed kan luisteren naar het ontroerende "Sous le ciel de Paris" van Edith Piaf.

Eindelijk gelukte het Uw Hoofdredacteur gisteren contact te leggen met Moeder de vrouw in het verre, en overigens ook koude, Nederland. Er was weer eens sprake van een mooi verhaal. Terwijl Uw Hoofdredacteur al dagenlang in de gedachten verkeerde dat elk contact eenzijdig verbroken was, deelde Moeder de vrouw die mening. Hoe kon het anders zijn dat zij al vele mailberichten aan Uw Hoofdredacteur had gezonden, waarop nimmer meer werd geantwoord? Mailberichten overigens die door Uw Hoofdredacteur nooit werden ontvangen. Er kan dan ook waarschijnlijk geen andere verklaring zijn dan dat vreemde mogendheden de berichten uit spionageoverwegingen zullen hebben onderschept. Vreemd, zeer vreemd. Maar goed, het contact werd gisteren dus eindelijk weer hersteld en Uw Hoofdredacteur kan er na de opbeurende boodschappen van Moeder de vrouw: "Wat doe je toch maf! Ik heb je wel tien keer gemaild. Je doet net alsof je niets van me hoort!" voorlopig wel weer tegen.
Ook beide olijkerds, Julia en Levi geheten, vertoonden zich even voor de camera voor een goed, edoch kort gesprek. "Wij gaan nog even buiten spelen hoor Pap. Veel plezier daar op Curaçao", en daarmee was het zo ongeveer gedaan. Wel werd nog even bericht dat Oom Gerrit nog even langs was geweest op de camping. "Hij was op een brommer Pap! Wij mochten er achterop zitten en hij heeft rondjes met ons gereden. Hij had ook nog wat lekkers voor ons meegebracht en toen hij wegging kregen we zelfs 10 Euro! Het was dus eigenlijk een heel leuk bezoek!" Welnu, U begrijpt het al: het leven op de Wilsumer Berge in het Duitse Uelsen is zo slecht nog niet.

De komende weekeinddagen staan voor Uw Hoofdredacteur dus nog steeds enigszins in het teken van werkzaamheden die maandag absoluut afgerond dienen te zijn. Echter, in de ochtenden, wanneer het in Europa reeds middag is, zet Uw Hoofdredacteur zich waarschijnlijk vol genoegen voor het kleine beeldschermpje van zijn laptop. De Tourkaravaan bereikt dit weekeinde immers de Alpen, waarbij op zondag de beklimming van de "Mont Ventoux" op het programma zal staan. Zeker met twee Nederlandse renners die hoog in het algemeen klassement staan genoteerd, iets om naar uit te kijken. Zo zal het weekeinde waarschijnlijk sneller verstreken zijn dat Uw Hoofdredacteur het gevoel heeft dat het überhaupt begonnen is. Maar goed, het is zoals het is! In ieder geval is er dus weer iets waar door Uw Hoofdredacteur vol spanning naar uitgekeken zal gaan worden. Uw Hoofdredacteur wenst U dan ook graag een "Bon Wiekent", zoals men hier zegt.
Wordt vervolgd.....    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten