Totaal aantal pageviews

vrijdag 26 juli 2013

Dringend hulp gezocht!!!

Zo! Vandaag is het op het snikhete eiland Curaçao vrijdag 26 juli 20113 geworden. En, dat is een zeer heuglijke dag! Althans voor Uw Hoofdredacteur. Immers, na bijna vier weken als kluizenaar te hebben geleefd en daarbij inmiddels alle uiterlijke en innerlijke kenmerken van wijlen Catweazle te hebben overgenomen, is dat vanaf vandaag hopelijk afgelopen. Vanmiddag, zo tegen de klok van tweeën, hoopt Uw Hoofdredacteur namelijk een grote KLM Boeing veilig te zien landen op het lokale vliegveld dat Hato heet. Aan boord? Moeder de vrouw en de Olijke Twee. Althans, als het hen is gelukt om tijdig om Schiphol het vliegtuig te halen. Maar goed, op voorhand gaat Uw Hoofdredacteur er gemakshalve maar van uit dat hij het drietal vanmiddag weer in zijn armen kan sluiten. En, dat is maar goed ook. Het leven van een kluizenaar is namelijk inderdaad maar een eenzaam bestaan. Nu het zover is dat Uw Hoofdredacteur het geblaf van zijn hondjes gaat imiteren om maar wat contact te krijgen, is het echt tijd geworden weer te gaan verkeren in het normale gezinsleven. Voor Uw Hoofdredacteur is het dan ook een beetje een feestdag vandaag!

Dat was overigens gisteren wel anders. Daarbij past, ter introductie, even een korte uitleg. Wat is namelijk het geval? Welnu, op Curaçao, alwaar collega Bullie en Uw Hoofdredacteur dagelijks werkzaam zijn, is in hun organisatie een chronisch gebrek aan middelen. Het was daarom dat Uw Hoofdredacteur, alweer geruime tijd geleden, een oproep verzond aan verschillende collegae in Nederland. In die oproep werd gevraagd om spullen als bureaus, medische installaties etc. die in Nederland niet langer zouden worden gebruikt, te verschepen naar dit zo fraaie eiland. Daar kan het een en ander immers nog geweldige doelen dienen? Nou, Uw Hoofdredacteur heeft het geweten. Massaal werden en worden er in Nederland goederen in immense 40 voets containers gepakt die daarna, per boot, worden overgebracht naar dit eiland. Zo massaal, dat er door Uw Hoofdredacteur opslagruimte diende te worden geregeld om de goederen van daar uit te kunnen distribueren. Dit met grote dank aan Jan J. en John K. die dat alles vanuit het Haagse hebben ondersteund. De opslagruimte draagt dan ook met bijzondere trots hun naam! Waarbij aangetekend dient te worden dat als (beslist niet) stille vennoot de heer Pinoccio aan het naambordje werd toegevoegd.

Welnu, het zal gisteren zo tegen een uur of drie in de middag zijn geweest toen de telefoon van Uw Hoofdredacteur begon te rinkelen. "Hallo! Spreek ik met de Hoofdredacteur? Bon tardi. Uw eerste twee containers zijn gearriveerd en die willen we even komen afleveren. Schikt dat?' zo vroeg de stem aan de telefoon. Uw Hoofdredacteur schakelde onmiddellijk collega Bullie in, die is immers meer van dat soort klussen. Echter, toen Uw Hoofdredacteur opkeek van achter zijn bureau bedacht hij plotsklaps dat Bullie vrije dagen geniet vanwege het feit dat hij gezinsleden op bezoek heeft. Geen probleem, Uw Hoofdredacteur reed, als een speer, naar de grote loods waar de goederen moeten worden opgeslagen. Voor de deur? Twee immense vrachtwagens met goedlachse chauffeurs, welke werden vergezeld door twee enorme containers. Met grote bewondering voor hun stuurmanskunst zag Uw Hoofdredacteur beide mannen de containers vervolgens via ingewikkelde manoeuvres op de juiste plek neerzetten.

Nu komt echter het vervolg. Uw Hoofdredacteur had bedacht de containers te laten lossen door bewoners van de inrichting waar hij dagelijks werkt. Nou, vergeet het maar. De organisatie die de opslagruimtes, op een groot industriepark, in beheer heeft, wilde daarvan niets weten. Daar zitten we dus wel enigszins met een probleem. Moeder de vrouw wist daar trouwens, per digitale snelweg, wel een oplossing voor: "Dan ga je toch eindelijk zelf eens wat aanpakken! Is goed voor je!" Nu weet Uw Hoofdredacteur niet of U zich een voorstelling kunt maken van de hoeveelheid goederen die in zulk een container kan worden gestopt, maar hij verzekert U: DAT IS VEEL! Mocht het derhalve zo zijn dat U op vakantie bent op dit zo mooie eiland maar U desalniettemin toch wat last hebt van verveling: neemt U dan onmiddellijk contact op met de redactie. Uw hulp is niet alleen welkom, edoch uitermate noodzakelijk!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten