Totaal aantal pageviews

zondag 28 juli 2013

"De Sterkste Man van Curacao."

Na de uitermate regenachtige dag van gisteren is het vandaag, zondag 28 juli 2013, zoals gewoonlijk weer een zeer stralende dag op het zo fraaie eiland Curaçao. Al vanaf de vroege ochtend schijnt het zonnetje met volle kracht. De temperatuur loopt dus alweer snel richting de dertig graden Celsius. Tijd om, over een uurtje of zo, heerlijk het verkoelende zeewater op te zoeken voor een verfrissende duik. Aan het einde van de dag zal er dan waarschijnlijk wel ergens een lekkere maaltijd worden gescoord en loopt het weekeinde zo langzamerhand weer ten einde. Morgen start immers weer een nieuwe werkweek op dit eiland; een werkweek die vast en zeker de nodige zweetdruppels zal gaan opleveren. Maar, zover is het dus nog niet. Eerst wacht nog een stralende dag, vol vertier en vermaak!

Afgelopen vrijdag arriveerden, en trouwe lezers van "Een Zonnig Avontuur" weten dat vast nog wel, Moeder de vrouw en de Olijke Twee vanuit het verre Nederland. Bepakt en bezakt waren zij. Vele koffers werden meegezeuld; koffers die de afgelopen dagen van hun inhoud werden ontdaan. Tjonge, wat een vracht aan kleding en cadeautjes was er in die koffers verscholen. Trots maakte de jongste olijkerd, Levi geheten, Uw Hoofdredacteur deelgenoot van een fraai presentje: een heuse film die handelde over "De Sterkste Man van Nederland!" Ademloos werd de rolprent door het mannetje bewonderd. Nu moet U weten, het ventje is in de wieg gelegd als imitator. Met andere woorden: datgene wat het ventje waarneemt, zal hij vervolgens onmiddellijk proberen na te gaan doen.
En, zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur gisterenmiddag plots werd geconfronteerd met twee vuilniszakken die werden volgepropt met allerhande goederen die ook maar enig gewicht in de zak zouden kunnen werpen. Vervolgens, toen het tweetal vuilniszakken was volgestopt en dichtgemaakt, werd een volgend attribuut gezocht. Dat attribuut vond het ventje in de vorm van een bezem. Met kunst- en vliegwerk maakte het kereltje de beide zakken aan de bezemsteel vast, waarna hij vervolgens het gehele gezin Hoofdredacteur opriep het resultaat te komen bekijken. "Kijk Pap, als ik dit heel vaak optil dan wordt ik uiteindelijk vanzelf "De Sterkste Man van Curaçao. Wat denken jullie ervan?" Welnu, het resultaat mocht er zijn. Trots als een pauw, met het zweet dik op zijn voorhoofd, showde het ventje zijn sterke kunsten. Uw Hoofdredacteur weet het zeker, met zoveel kracht komt het ventje er wel.

Dan liet Uw Hoofdredacteur gisteren nog maar eens even zien welk een geweldige klus hem deze week wacht. Dat deed hij door het gezin Hoofdredacteur de loods te laten bewonderen waarin de uit Nederland afkomstige containers staan opgesteld. Met name de Olijke Twee waren bijzonder onder de indruk van de grote loods. Weliswaar was het wel enigszins een teleurstelling dat de containers nog niet geopend konden worden, maar een kniesoor die daarop zou letten. Toen Uw Hoofdredacteur beloofde dat later deze week een blik in de loods zou mogen geworpen om de inhoud van de containers te kunnen bewonderen, was het leed al snel geleden. Trots stelde het olijke tweetal zich op bij de deur die naar de ingang voerde. Maar goed, zij hoeven het geheel dan ook niet uit te pakken!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten