Totaal aantal pageviews

maandag 8 juli 2013

Een nieuwe week start stroomloos.....

Op het vanochtend nog ietwat regenachtige eiland Curaçao is het vandaag maandag 8 juli 2013 geworden. Een nieuwe week is weer van start gegaan. Een week waarin er weer het nodige werk zal moeten worden verzet, de nodige kamikazepakketten moeten worden ingeslagen om te kunnen overleven en noem maar op. Immers, Moeder de vrouw verblijft, met de Olijke Twee, nog altijd in het verre en overigens warme Nederland. Zij vermaken zich daar meer dan prima, zo luidden de berichten. Het verblijf op de camping te Uelsen is een groot feest voor beide olijkerds en daarnaast zien zij vele vrienden en bekenden weer eens terug. Maar daarover later meer. Op Curaçao geraakt namelijk de stroom op. Een andere verklaring is er, althans volgens Uw Hoofdredacteur, niet voor het feit dat de afgelopen dagen Huize Hoofdredacteur urenlang werd afgesloten van het net. Dat gold overigens voor veel meer wijken op dit zo fraaie eiland. Het probleem scheen te worden veroorzaakt door kortsluiting. Kortsluiting waarvoor vervolgens leguanen verantwoordelijk bleken te zijn. Een kopje koffie zat er vanochtend dan ook niet in, hetgeen het opstaan in alle vroegte toch net weer even wat minder maakt. Het is maar te hopen dat de komende week de stroomvoorziening weer een beetje geborgd kan worden. Pas als er geen elektriciteit meer is, merk je immers pas hoezeer je ervan afhankelijk bent.

Welnu, zoals gezegd verblijft het grootste deel van het gezin Hoofdredacteur op een camping in het Duitse Uelsen. Herhaaldelijk wordt door hen overigens ook de Nederlandse grens overgestoken om vrienden en bekenden, vaak na jaren, weer eens te ontmoeten. Zo ook, getuige de berichten van Moeder de vrouw, de afgelopen dagen. Zo kwam Frans, de zoon van de familie Pinoccio, een nachtje logeren. Het werd een groot succes waarbij met name het gebit van Frans door de beide olijkerds werd bewonderd en werd gekopieerd. Daarnaast vierde Moeder de vrouw het feit dat zij haar PABO diploma behaalde met diverse vriendinnen. Deze heuglijke gebeurtenis had plaats in een prima tapas restaurant en bleek bijzonder geslaagd te zijn.
De beide olijkerds genieten met volle teugen van het verblijf op de camping. Welhaast dagelijks schijnt er namelijk een animatieteam aanwezig te zijn dat de kleine campinggasten volop bezig houdt. Knutselactiviteiten, het bouwen van hutten in het bos en noem maar op, het kan allemaal. Met name de jongste olijkerd, Levi geheten, is een enorm liefhebber van allerlei bouwactiviteiten. Hij kan zijn hart dan ook meer dan ophalen nu het hem werd toegestaan, als zesjarige, deel te nemen aan bouwactiviteiten die eigenlijk waren bestemd voor een oudere leeftijdsgroep. U begrijpt het al: het drietal leden van het gezin Hoofdredacteur geniet met zeer volle teugen van een welverdiende vakantie.

Gisteren, zo liet Moeder de vrouw weten, werd in gezelschap van Elles, Gerald en hun kinderen een bezoek gebracht aan een geweldige recreatieplas. Met temperaturen die, ook in Nederland, de dertig graden Celsius benaderden, bleek verkoeling in het meer een absolute must. U begrijpt, het gezelschap heeft het meer dan uitstekend naar de zin. Dat heeft overigens, voor Uw Hoofdredacteur, wel enigszins een schaduwzijde. Tijdens een potje Skype merkte Moeder de vrouw namelijk op dat het leven in Nederland toch ook wel weer erg leuk was. Uw Hoofdredacteur, groot liefhebber van Curaçao en de aldaar aanwezige weersomstandigheden, kon zich nu niet onmiddellijk een aangename voorstelling van de Nederlandse herfst en winter voor de geest halen. Klaarblijkelijk zijn die herinneringen, na een verblijf van vier jaren op dit mooie eiland, inmiddels geheel verdrongen. U ziet, waar een vakantie in Nederland al niet goed voor is.
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten