Totaal aantal pageviews

woensdag 3 juli 2013

De hond was lek!

Vandaag is het woensdag 3 juli 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Een dag dat Uw Hoofdredacteur al in alle vroegte op diende te staan om het vliegtuigje naar het zustereiland Bonaire te kunnen scoren. Aldaar staat immers vandaag een vergadersessie met diverse collegae op het programma. Al tegen de klok van vijven in de ochtend werd Uw Hoofdredacteur daarom bruusk gewekt door een luid schetterende wekker. Snel moesten nadien de kleren worden aangehesen om collega Bullie tijdig bij de vertrekhal te kunnen ontmoeten. Gelukkig gelukte dat allemaal prima en zal aanstonds de kust van het lieflijke eilandje Bonaire aan de horizon verschijnen. Een lange vergaderdag  staat op het programma en pas zeer laat in de avond zal Uw Hoofdredacteur, per ontzettend klein vliegtuig, weer huiswaarts kunnen keren. U ziet, het leven op een eiland is nog zo eenvoudig niet!

Moeder de vrouw is in Nederland gearriveerd! Gisteren, zo aan het begin van de middag, begon het computertje van Uw Hoofdredacteur een vreemd geluid uit te stoten. Bij nader inzien bleek het geluid voort te komen uit een zogenaamd Skype programma. Middels dat programma bleek het mogelijk rechtstreeks met Moeder de vrouw, die verblijft op een camping in de Bondsrepubliek Duitsland, van gedachten, en van beeld,  te wisselen. Ook de Olijke Twee waren in Nederland aangekomen, al zag Uw Hoofdredacteur slechts intens vermoeide hoofdjes op kussentjes liggen. Op zich was de reis voorspoedig verlopen, zo berichtte Moeder de vrouw, al hadden beide olijkerds nauwelijks een oog dichtgedaan. Wel was zoonlief Levi uitermate in zijn sas, gezien het  mooie meer dat, op de camping aangekomen, uitnodigde tot een frisse duik. Fris bleek het naderhand zeker, toen het ventje, in dekens gewikkeld, weer enigszins op krachten, en op temperatuur,  diende te komen. Moeder de vrouw deelde, en passant, mede dat in de avond nog een bezoek aan de familie Pinoccio gebracht zou gaan worden. Uw Hoofdredacteur is dan ook zeer benieuwd of het daarvan überhaupt nog gekomen is.    
Uw Hoofdredacteur, eenzaam als hij is, besloot gisterenmiddag even een bezoekje te brengen aan buurman Jeroen. Nu Uw Hoofdredacteur vandaag een eind van huis is, heeft buurman Jeroen zich immers bereid verklaard de beide hondjes van Uw Hoofdredacteur, Youri en Jetje geheten, van voer te voorzien. En, om dat mogelijk te maken dienden er huissleutels te worden overhandigd. Tot zover ging alles prima. Tot op het moment dat Uw Hoofdredacteur, die onmiddellijk werd genood tot het drinken van een versgeperst glas wijn, aan tafel ging zitten. Dat was namelijk het moment dat de hond van de buurman, Senna geheten, bedacht dat het tijd werd om wat bagage te lozen. De overigens zeer fraai gedraaide drol werd door buurman Jeroen vervolgens uitermate vakkundig opgeruimd. Juist toen Uw Hoofdredacteur een toast wilde uitbrengen, was hond Senna hem weer voor. Met ongebreideld enthousiasme pieste het beest Uw Hoofdredacteur volledig onder, een welriekend spoor achterlatend. Terwijl buurman Jeroen de Heer dankte dat zijn echtgenote Michelle in de zee lag af te koelen en het geheel derhalve niet had meegekregen, bedacht Uw Hoofdredacteur dat het voor een willekeurige dinsdag wel genoeg was geweest. Het werd tijd een kamikazepakket te gaan opwarmen en schone kleren te gaan aantrekken. Een begroeting die Uw Hoofdredacteur niet snel zal vergeten achter zich latend.

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten