Totaal aantal pageviews

vrijdag 5 juli 2013

Wat een parkeerkwaliteiten!

Het is op het zeer warme eiland Curaçao vandaag vrijdag 5 juli 2013 geworden. De zon schijnt met volle kracht en de temperatuur is dan ook onveranderd hoog. Uw Hoofdredacteur heeft de eerste afspraak van de dag er al weer opzitten en hij maakt zich intussen op voor de volgende. In de tussenliggende periode is er echter een onverwachte mogelijkheid ontstaan om U te voorzien van een recente editie van "Een Zonnig Avontuur." Immers, nu geleefd wordt in twee werelden omdat Moeder de vrouw en de beide olijkerds in Nederland verblijven en Uw Hoofdredacteur op Curaçao, valt er meer dan genoeg over allerlei ontwikkelingen te schrijven.

Uw Hoofdredacteur begint deze editie met heuglijke feiten welke afkomstig waren uit het verre Nederland. Immers, zoals geïnteresseerde lezers zich vast nog weten te herinneren, diende Moeder de vrouw gisteren op te komen draven op haar Hogeschool te Meppel. Aldaar diende zij een laatste proeve van bekwaamheid af te leggen, middels een zogenaamd eindgesprek, alvorens zij eventueel in het bezit van een volwaardig PABO diploma zou kunnen worden gesteld. Al wekenlang was naar het gesprek uitgekeken, en lang niet altijd met een even ontspannen gevoel. Welnu, gisteren was het dan eindelijk zover en werd, gedurende anderhalf uur, een gesprek gevoerd waarbij Moeder de vrouw veel diende te vertellen over het vak van docente. Nadien diende Moeder de vrouw de gespreksruimte te verlaten en konden de finale beraadslagingen beginnen. Om een lang verhaal niet nog langer te maken: Moeder de vrouw bleek met glans en wimpel te zijn geslaagd en mag zich thans deskundige onderwijzeres noemen. Geen gering feit na een tweetal jaren van keiharde studie!
Toen Moeder de vrouw uiteindelijk de school verliet, wachtte haar een enorme verrassing. Buiten aangekomen bleek zij namelijk te worden opgewacht door de 95% Friese familie. Kees, Jolanda, Nienke en Janna, tot voor enige jaren zo ongeveer de buren van het gezin Hoofdredacteur op Curaçao, bleken vanuit hun woonplaats Heerenveen te zijn afgereisd naar Meppel om Moeder de vrouw, naast felicitaties, een fles champagne te komen overhandigen. Wat een grandioos gebaar en wat leuk om elkaar zo, jaren later, op onverwachte wijze tegen te komen. Een geste die niet alleen door Moeder de vrouw, maar zeker ook door Uw Hoofdredacteur bijzonder op prijs werd gesteld.

Dan switcht Uw Hoofdredacteur vervolgens naar het zo fraaie eiland Curaçao. Het was immers gisteren zover dat de defecte wasmachine van Uw Hoofdredacteur zou worden opgehaald door het bedrijf dat de machine twee maanden geleden afleverde. Om een indicatie te krijgen over het tijdstip van verschijnen meende Uw Hoofdredacteur er goed aan te doen om maar even telefonisch contact met de firma op te nemen. "Ach, hallo Hoofdredacteur, bondia! De chauffeurs zijn er tegen twaalven vanochtend hoor. Bent U er dan ook? Oh, prima, tot later!" En inderdaad, tegen de klok van twaalven meldde zich een man met op zijn hoofd een petje en onder zijn bips een heel klein autootje. "Past de machine daar wel in?" zo vroeg Uw Hoofdredacteur aan het petje. "Nee meneer. Ik kom slechts een kijkje nemen naar de aard van de storing. Maar ik zeg U er maar alvast bij: ik repareer in principe niets!" zo berichtte het petje. "Ah. Ik zie het al. De wasmachine doet het niet! Heeft U wel goede stroom? Ik haal even de stekker uit het contact om de stroom door te meten. Oh! Geweldig! U hebt zelfs 226 Volt. Gefeliciteerd. Dat is het dus niet, dus de machine is echt kapot. De afdeling transport belt U een dezer dagen wel weer om een afspraak te maken over het vervolg. Een mooie dag verder!" En zo verstrijken de dagen op Curaçao in grote vreugde!
Als laatste onderwerp is het goed even wat aandacht te besteden aan de parkeerkwaliteiten van sommige automobilisten op dit mooie eiland. Er rijden namelijk steeds meer auto's op Curaçao waarbij het aantal parkeerplaatsen fiks afneemt. Gratis parkeerplaatsen wel te verstaan. Dientengevolge vraagt het van automobilisten bijzondere inventiviteit om een gratis plekje voor de zo gewaardeerde auto te vinden. Welnu, vanochtend zag Uw Hoofdredacteur een pracht voorbeeld van hoe het ook kan. Daar zou Uw Hoofdredacteur nu zelf niet zo snel zijn opgekomen. Wat een geweldige verrichting en wat een stuurmanskunst is voor deze manoeuvre benodigd. In een woord: Klasse!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten