Totaal aantal pageviews

dinsdag 9 juli 2013

Duitsland sluit om 22.30 uur!

Het is vandaag dinsdag 9 juli 2013 op het wederom zeer warme eiland Curaçao. Terwijl er nauwelijks elektra is op dit eiland door een welhaast complete platlegging van de elektriciteitscentrale, ploetert Uw Hoofdredacteur voort. Immers, berichtte Uw Hoofdredacteur in een eerdere editie van "Een Zonnig Avontuur" al over een mogelijke leguanenoorzaak voor de stroomuitval: het blijkt toch een enigszins andere oorzaak te hebben. Wat was namelijk het geval? Welnu, door het wegvallen van noodzakelijke brandstof werd  de gehele energiecentrale platgelegd. De eerdere berichtgeving van Uw Hoofdredacteur was dan ook niet geheel juist, waarvoor vanzelfsprekend de oprechte excuses. Gelukkig is de wind op dit zo fraaie eiland weer wat aangetrokken en leveren de windmolens weer wat energie opdat de koelkast in Huize Hoofdredacteur het voorlopig weer even doet. Hopelijk blijft dat ook zo de komende dagen, al is Uw Hoofdredacteur daar op voorhand niet erg optimistisch over.

U bemerkt het al: Uw Hoofdredacteur ziet het allemaal wat somber in. Nu is dat op zich sowieso wellicht al een beetje zijn aard, maar er is ditmaal ook een exactere verklaring voor af  te geven. Uw Hoofdredacteur ziet het immers niet meer voor 100% zitten. Al dagenlang werd hij namelijk in de vroege ochtend wakker met het gevoel dat er iets niet klopte. Wat dat was, werd in eerste instantie niet geheel duidelijk. Tot gisterenochtend! Onmiddellijk bemerkte Uw Hoofdredacteur dat datgene wat niet klopte, een van zijn ogen betrof. Dat klopte immers als iets wat nimmer te voor ooit zo hard had geklopt. In de spiegel gekeken bleek het betreffende oog compleet gesloten te blijven, zelfs na een toch lange nachtrust. Dat was vreemd! Toen na ettelijke knipogen het luik bleef weigeren zich te openen werd toch maar even naar dokter Jansen,van oorsprong uit Deventer, gereden. Deze zeer capabele medicus concludeerde al snel dat sprake was van een fikse ontsteking. Na een kleine operatie en de nodige medicatie opent zich langzamerhand de wereld weer voor Uw Hoofdredacteur. "Nu goed bevochtigen met warme kompressen jong!" deelde de doc nog mee. Kompressen terwijl je eigenlijk meer aan een compressor hebt, maar dat ter zijde.
Ook Moeder de vrouw begaf zich gisterenavond in de medische wereld, zo luidde althans haar berichtgeving. Zoals Uw Hoofdredacteur het uit haar late facebookmelding begreep, had Moeder de vrouw een zeer leuke dag in Almelo. Laat in de avond, toen zij arriveerde bij de camping te Uelsen, werd zij klaarblijkelijk opgewacht door twee Ierse dames. De dames, afkomstig dus van het land van "No Ne Never", bleken enorm in paniek vanwege een ziek zoontje. Zij bleken de poort niet uit te kunnen met een auto. Na 22.30 uur sluit immers geheel Duitsland! Dientengevolge hadden zij een ambulance gebeld, echter die kon de poort niet in en weigerde deshalb te komen. Dat ging Moeder de vrouw veel te ver. Snel laadde zij het gezelschap in haar, nog voor de poort geparkeerde auto en vervoerde hen, sneller dan een ambulance, naar het Krankenhaus van Nordhorn. Aldaar aangekomen bleek het Ierse gezelschap zeer wel bekend te zijn. Zij waren er immers al twee uren eerder geweest en hadden allerlei medicatie meegekregen. "Die werkt niet", riepen de Ierse dames uit. Bij navraag bleek de medicatie zojuist te zijn verstrekt en was de tocht naar het betreffende Krankenhaus derhalve feitelijk overbodig. Desalniettemin: Uw Hoofdredacteur heeft voor de actie van Moeder de vrouw grote waardering. Je zult maar ouder zijn, Iers of niet, je kind is ziek en het hek gaat niet open. In Duitsland nota bene...

Uw Hoofdredacteur had, zelfs met een oog wat niet open te krijgen was, nog tot diep in de nacht werk gisteren. Of eigenlijk vandaag. Allerlei rapportages dienden gereed te komen en in nauwe samenwerking met een lokale collega werd, via het World Wide Web, tegen een uur of drie vannacht (lokale tijd), de laatste hand aan de definitieve versie gelegd. Wat internationale samenwerking toch eigenlijk mooi kan zijn! Toch was het wel een goed gevoel het ene, nog altijd geopende oog, uiteindelijk te kunnen sluiten!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten