Totaal aantal pageviews

dinsdag 30 juli 2013

En de volgende twee staan alweer klaar!!

De kop is er alweer af! Immers, het is vandaag dinsdag 30 juli 2013 geworden op het nog altijd snikhete eiland Curaçao. En, dat betekent dat de eerste werkdag van de week er voor Uw Hoofdredacteur al opzit. Echter, vandaag wacht wederom een zeer drukke dag. Twee grote, uit Nederland verscheepte, containers dienen vandaag immers te worden uitgepakt. Om het geheel nog leuker te maken ontving Uw Hoofdredacteur gisterenavond bericht dat de twee volgende containers inmiddels ook al op dit zo fraaie eiland staan geparkeerd. Het is weliswaar even wat geregel met alle paperassen bij de plaatselijke douane, maar vervolgens kan het uitpakwerk onverminderd doorgaan. Pffff..., en dat bij temperaturen die dik boven de dertig graden Celsius liggen. Volgens Moeder de vrouw is al die beweging echter goed voor Uw Hoofdredacteur. Nu kan zij dat natuurlijk gemakkelijk stellen; Moeder de vrouw geniet immers nog dagelijks van haar vakantie. Maar, hoe het ook moge zijn: Uw Hoofdredacteur heeft zijn handen in elk geval voorlopig letterlijk en figuurlijk meer dan vol!

Gisteren ontving Moeder de vrouw overigens de eerste leuke post na haar vakantie in het verre Nederland. De zending was afkomstig uit de Bundesrepublik Deutschland. "Wie stuurt mij nu post uit Duitsland?" zo vroeg Moeder de vrouw zich blij verrast af. Welnu, dat werd al zeer snel duidelijk. De brief was namelijk afkomstig van "Der Landrad, abteilung Sicherheit und Ordnung." Zeer vriendelijk deelde deze Landrat mede dat Moeder de vrouw was gesignaleerd in het gehucht Getelo, op 17 juli jongstleden om 11.33 uur. "Hoe kunnen ze dat nu weten bij de Landrat?" zo vroeg Moeder de vrouw zich af. Welnu, al snel werd duidelijk dat men Moeder de vrouw op de foto had gezet. Of beter gezegd, haar vervoermiddel was geflitst vanwege het overschrijden van de maximum snelheid. Moeder de vrouw reed, ten tijde van het bezoek aan het immer mooie Getelo, namelijk 13 kilometer harder dan dat er was toegestaan. Af te rekenen binnen een week: het mooie bedrag van 25 euro. Toch leuk om zulke post te krijgen vanaf je vakantieadres!
In een vorige editie besteedde Uw Hoofdredacteur even kort aandacht aan de 95% Friese familie die zich gedwongen zag, vanwege een voortijdige dood van hun Volvo Stationcar, een onderkomen te zoeken in een Frans hotelletje. Sprak Uw Hoofdredacteur toen nog de hoop uit dat de vertraging en het bijkomende ongemak slechts kort zouden gaan duren: niets blijkt thans minder waar. Via de digitale snelweg werd Uw Hoofdredacteur namelijk geïnformeerd over het feit dat het verblijf in "the middle of nowhere" in ieder geval met een nacht diende te worden verlengd. Zo blijft er van de geplande vakantie niet al teveel over. Wel sprak de 95% Friese familie uit dat de kans zou bestaan dat er eventueel vandaag een vervangende auto zou kunnen worden afgeleverd. Wellicht is het toch alvast raadzaam om eens te bekijken of er in de buurt van de huidige noodopvang ook nog iets leuks te beleven valt?

Driekwart van het gezin Hoofdredacteur geniet nog volop van de vakantie. Slechts Uw Hoofdredacteur is eigenlijk de pineut als het om werken gaat. Edoch, het was toch leuk om gisteren, zo aan het einde van de middag, eens mee te kunnen maken hoezeer de eerdergenoemde driekwart familie feitelijk de dagen doorkomt. "Ha Pap! Mooi dat je er bent. Ga even zitten, alles staat al klaar voor een voorstelling. Levi en ik geven namelijk een goochelshow", zo berichtte de oudste olijkerd. En inderdaad, een show van ongeveer een half uur volgde waarin allerlei trucs op hilarische wijze aan Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur werden getoond. Nadien, toen de goochelaar en zijn lieftallige assistente, alsmede het publiek, welhaast van de stoel spoelden vanwege het vele transpiratievocht, werd het tijd om even snel een duik te nemen bij "Snake Bay." U ziet, het gezelschap vermaakt zich dus altijd nog meer dan opperbest!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten