Totaal aantal pageviews

dinsdag 16 juli 2013

Vrouw Haverkamp....

De week is inmiddels fiks opgeschoten op het mooie eiland Curaçao. Immers, het is vandaag alweer dinsdag 16 juli 2013! De kop van een zeer drukke werkweek is er dus al af. Al wachten er overigens nog een viertal ontzettend drukke dagen voor Uw Hoofdredacteur en diens gezel Bullie. Desalniettemin, de maandag is om, en dat geeft toch altijd een goed gevoel. Zeg nu zelf! Het is druk op het zo fraaie eiland Curaçao, nu er inmiddels containers vol goederen zijn gearriveerd uit het verre Nederland en getracht dient te worden om die containers langs de lokale douane te krijgen. Het moet gezegd: dat valt nog niet mee. Dientengevolge dient Uw Hoofdredacteur al zijn charme in de strijd te werpen. Al wordt het beoogde resultaat daar op voorhand nog niet echt beter van, dat moet hij toegeven. Maar goed, de aanhouder zal vast wel winnen. Het maakt de week des te spannender. Halen we alle planningen, moeten we de strategie bijstellen? U kunt er zich waarschijnlijk geen voorstelling van maken hoe ingewikkeld het leven en werken op een toch niet al te groot eiland eigenlijk kan zijn.

Gisteren werd het een feit. De Nederlandse Minister-president Mark Rutte zette voet op Curaçaose bodem om "gezamenlijk geld te gaan verdienen", zoals hij tijdens de persconferentie berichtte. Uw Hoofdredacteur zal die uitspraak, gezien de commotie rond het thema "vooral geld uitgeven en auto's kopen", wat in Nederland speelde, maar niet verder belichten. Nee hoor, iets geheel anders. De heer Rutte werd namelijk geportretteerd op een foto die de voorpagina van de plaatselijke courant haalde. Nu gaat het mij in dit geval niet om de Premier, maar veeleer om de heer die hij de hand schudt. Dat is namelijk Bart! En, Bart keert eind deze week definitief terug naar Nederland na vele jaren, als een medewerker van de Nederlandse Vertegenwoordiging, met Uw Hoofdredacteur te hebben samengewerkt. En, wat nu zo leuk is? Welnu, Bart heeft heel vaak tegen Uw Hoofdredacteur gezegd: "Hoe kom je toch altijd op die voorpagina's van die kranten terecht?" Nou Bart: zo dus!
Dan is het verder zo dat Moeder de vrouw nog altijd in Nederland verblijft, U weet dat vanzelsprekend al geruime tijd. Daarover hoeft het dan ook eigenlijk verder niet te gaan, ware het niet dat Moeder de vrouw in de buurt van het Overijsselse Hengelo verblijft. Sterker nog, zij is er vast al wel eens even een kroegje binnengedoken tijdens deze vakantie, zo schat Uw Hoofdredacteur tenminste in. Nou, over dat Hengelo gaat het dus wel degelijk! Wat is namelijk het geval? Welnu, er is een reggaenummer gemaakt over Hengelo-o-o. U zult het niet geloven, maar er is een zogenaamde "Tropische Tukker" onder de naam Jeffrey Spalburg, die er een hit van maakt. Overigens met behulp van de, op Curaçao geboren, Jasmine Sendar, maar dat even ter zijde. Het feit dat Uw Hoofdredacteur refereert aan deze hit, komt voort uit een mail van Jumping Paul, een collega die, tot voor enige tijd, werkzaam was op dit eiland. De mail: "Hoofdredacteur! In dat lied komt Vrouw Haverkamp voor!" Nou, dan weet U het wel. Of U weet het niet trouwens, hetgeen waarschijnlijk zeer afhankelijk is van de vraag waar U in Nederland geboren bent.  

Welnu, Uw Hoofdredacteur besloot het lied dus gisterenavond maar eens te beluisteren. Leuk, dat is werkelijk waar. Edoch, het leek nog niet in de verste verte op de uitvoering van "Vrouw Haverkamp" die Uw Hoofdredacteur, alweer jaren geleden, doceerde aan een groot gezelschap Polen en Nederlanders in de buurt van het Poolse Lichen. Aldaar traden indertijd Neef Wil en diens Poolse echtgenote Taisa in het huwelijk. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur, evenals vele andere familieleden waren daarvoor genood en reden naar een basiliek in het verre Polen waar je stil van zou worden. Zo mooi! Echter, na de plechtigheid was er een feestje georganiseerd. Een feestje wat, jammer genoeg,  slechts een paar (3) dagen zou duren. En het was daar, op die plaats, dat Uw Hoofdredacteur honderden gasten, nadat die zich fiks hadden gelaafd aan Poolse wodka (hetgeen overigens evenzeer gold voor Uw Hoofdredacteur) , het lied "Vrouw Haverkamp" aanleerde. Wat alle gasten trouwens keurig, toen het bruidspaar de zaal betrad, voor de jonggehuwden ten gehore brachten. Inclusief de gebaren die hen daarbij, ter aankleding, waren aangeleerd! Kijk, dat had nu, met een goede promotor, nog eens werkelijk verdiend een hit te worden!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten