Totaal aantal pageviews

maandag 22 juli 2013

De "Eeuwige Doe Het Zelver" slaat toe!

Op het nog altijd enorm warme eiland Curaçao is er een nieuwe werkweek aangebroken. Het is maandag 22 juli 2013 en Uw Hoofdredacteur mag er vandaag weer fiks tegenaan. Omdat collega Bullie het grootste gedeelte van zijn gezin te logeren heeft, zal Uw Hoofdredacteur deze week de kar waarschijnlijk voor een groot gedeelte in zijn uppie moeten trekken. Het is hard, edoch het is niet anders! Het weekeinde zit er weer op dus, een weekeinde dat overigens Uw Hoofdredacteur maar voor een gedeelte echt beviel. Maar, daarover later meer. Het is immers weer hoog tijd om U te voorzien van een recente editie van "Een Zonnig Avontuur?" Zo blijft U in elk geval een beetje op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op dit overigens zeer fraaie eiland.

Buurman Jeroen is met buurvrouw Michelle en zoon Estiven vertrokken op vakantie. Gisterenmiddag stapten zij op het vliegtuig wat hen naar Nederland voerde. Het was dan ook een aardige geste van de buurtjes om Uw Hoofdredacteur, op de zaterdagavond, nog even te noden voor een glaasje wijn. Het was weer eens uitermate gezellig met als absoluut hoogtepunt een heuse modeshow van buurman Jeroen. Hij had, zo vertelde hij, passende kleding uitgezocht voor zijn verblijf in het verre en hete Nederland. Het moet gezegd, het stond de buurman werkelijk fantastisch. De vouwen hoefden er niet uitgestreken te worden, zo meldde Jeroen. "In de koffer zitten die vouwen er immers zo weer in. En zeg nu zelf. Zelfs met vouw is het toch een uniek pak?" Dat kon Uw Hoofdredacteur vanzelfsprekend slechts beamen. Maar goed, nu de buurtjes zijn vertrokken is slechts de stilte rond Huize Hoofdredacteur toegenomen. Het is dan ook een prima vooruitzicht dat Moeder de vrouw en de Olijke Twee inmiddels aan hebben gegeven dat zij vrijdag aanstaande daadwerkelijk naar huis komen.
Gisteren was het weer eens zover. Tegen zevenen in de ochtend ging allereerst de deurbel waarna vervolgens, direct aansluitend, de telefoon van Uw Hoofdredacteur overging. Nu moet U weten dat het eerdergenoemde borreluurtje bij buurman Jeroen eerst tegen een uur of een in de nacht was beëindigd. Uw Hoofdredacteur moest dus gisteren in alle vroegte eerst even rustig wakker worden. Helaas, het was de klusjesman. Na hem te hebben binnengelaten kon onmiddellijk het gezaag, geboor en getimmer weer een aanvang gaan nemen. Om gek van te worden, zoveel lawaai! Toen de middag zich aandiende werd het Uw Hoofdredacteur dan ook te gek. Hij pakte zijn handdoekje en een goed boek en vertrok naar het strand. Om eerst huiswaarts te keren tegen de tijd dat de klusjesman waarschijnlijk vertrokken zou zijn. Welnu, dat bleek allemaal goed te lukken. Toen uw Hoofdredacteur de poort eindelijk opende bleken de klussers te zijn verdwenen.

Blij gemutst ontsloot Uw Hoofdredacteur vervolgens zijn slaapkamerdeur met de bedoeling om de ramen te openen. Om vervolgens te worden geconfronteerd met steengruis wat zich tussen de tenen van Uw Hoofdredacteur uitermate goed, en pijnlijk, deed voelen. In de badkamer? Een gat in de muur! In de slaapkamer? Een gat in het plafond. En zo is het dus de "Eeuwige Doe Het Zelver" gelukt om in een weekeinde de complete bovenverdieping van een vloer te voorzien en de verdieping eronder te ruïneren. Als dat geen groot vakmanschap is! U begrijpt, Uw Hoofdredacteur was volstrekt niet gelukkig met het resultaat. Gelukkig bleek er, enige uren later, ook nog het nodige gruis te zijn afgeleverd in het beddengoed van Uw Hoofdredacteur. De klus was dus tot in detail geperfectioneerd! Werkelijk grote klasse. Vanzelfsprekend zal Uw Hoofdredacteur zijn grote en innige dank voor dit huzarenstukje binnenkort nog even persoonlijk aan de klussers overbrengen, dat begrijpt U zeker wel?

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten