Totaal aantal pageviews

zondag 14 juli 2013

"Papa, ik heb zo'n spierpijn!"

Tjonge, wat is het toch ongelooflijk heet op het zo fraaie eiland Curaçao! Gisteren, op de zaterdag, steeg de temperatuur op het terras van Uw Hoofdredacteur tot waarden die lagen boven de veertig graden Celsius. U begrijpt, het is dan vooral zaak je volstrekt niet te bewegen. Nu gaat dat Uw Hoofdredacteur over het algemeen, althans volgens Moeder de vrouw, sowieso al prima af, maar de laatste dagen geldt dat dus in nog veel sterker mate. Het is zondag vandaag en het is 14 juli 2013 geworden op dit eiland. In Frankrijk is vandaag sprake van een nationale feestdag. Het is immers de dag dat de bestorming op de beroemde Bastille gevangenis wordt gevierd, waarmee de Franse revolutie in het jaar 1789 begon. Dat is natuurlijk allemaal heel erg interessant, echter voor Uw Hoofdredacteur staat de dag van vandaag slechts in het teken van de bestorming van de "Mont Ventoux". Het is immers deze "Reus van de Provence", een berg met haar top op meer dan 1900 meter hoogte, die vandaag door de renners in de "Tour de France" beklommen zal gaan worden. En dat aan het einde van een rit van ongeveer 240 kilometer! U moet weten, alleen voor de rit van vandaag zou Uw Hoofdredacteur al enige weken dienen uit te trekken, zeker met de temperaturen zoals die op Curaçao aan de orde zijn. Gelukkig is dat probleem echter niet aan de orde: Uw Hoofdredacteur heeft om zulke vraagstukken te vermijden geen fiets! Maar, het wordt hoe dan ook een spannende dag voor Uw Hoofdredacteur die zich, al vanaf vroeg in de ochtend, gekluisterd zal zien aan de beelden op zijn laptop.

Gisteren was het weer eens zover. In zijn strijd om de eenzaamheid door te komen werd Uw Hoofdredacteur maar weer eens te eten genood bij zijn goedlachse en gastvrije buren Michelle en Jeroen. Ditmaal had Jeroen, normaliter de chef-kok des huizes, besloten om het eens anders te doen. Dientengevolge had hij zijn auto gepakt en was hij terecht gekomen bij "Zeel Lekkel", het beste Chinese restaurant van dit zo mooie eiland. Het geleek Uw Hoofdredacteur overigens nog niet zo eenvoudig om het keukentje van "Zeel Lekkel" te vinden, toen buurman Jeroen uitlegde hoe hij er dacht te komen. Terwijl Uw Hoofdredacteur, voorzien van een goed glas wijn, alvast kon uitzien over de diepblauwe zee, was het Jeroen uiteindelijk echter toch gelukt het etablissement te vinden. Gewapend met de traditionele plastic zakken met daarin bakken heerlijk riekend voedsel, arriveerde de China-ganger, gelukkig weer snel. Het was weer eens als vanouds: overheerlijk! Uw Hoofdredacteur kan er dan ook wel weer even tegen en durft zich derhalve vanavond gerust te wagen aan weer eens een simpel kamikazepakketje. Wat er ditmaal op het menu staat? Zweedse gehaktballetjes van "World Cuisine." Als dat niet lekker is.....
Dan ontving Uw Hoofdredacteur weer eens wat afbeeldingen uit het verre Nederland, of beter gezegd: uit Duitsland. De rest van zijn gezin, bestaande uit Moeder de vrouw en beide olijkerds, verblijft immers nog altijd op camping "De Wilsumer Berge" in de metropool Uelsen. Leek het Uw Hoofdredacteur het er  in eerdere instantie op dat zijn beide olijkerds, Julia en Levi geheten, het opperbest naar de zin hadden op deze camping, inmiddels is die conclusie redelijk bijgesteld. Immers Levi, de jongste olijkerd, stuurde Uw Hoofdredacteur een foto waaruit bleek hoe lastig het is om telkenmale de caravan te bereiken. "Ik heb er spierpijn van Papa! Je moet steeds een heel hoge trap op!" zo wist het mannetje te berichten. Welnu, dat kan Uw Hoofdredacteur zich, na het bekijken van de bijgeleverde foto, maar al te goed voorstellen.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten