Totaal aantal pageviews

donderdag 11 juli 2013

Gevonden!

Op het werkelijk nog altijd zeer hete eiland Curaçao is het vandaag donderdag 11 juli 2013 geworden. Uw Hoofdredacteur memoreerde het al diverse malen in de eerdere edities van deze week: het is zoooo ontzettend warm op Curaçao! Droog, warm en muskieten; dat zijn de ingrediënten voor een verblijf op dit zo fraaie eiland de afgelopen dagen. Niet dat Uw Hoofdredacteur dat erg vindt trouwens, al zijn de muggen overigens niet bepaald zijn grootste vrienden. Maar los van die stekende ongemakkelijke vliegertjes, is het prima uit te houden op dit eiland. De zee is, bij tijd en wijle, glad als een spiegeltje en het geluid van het kabbelende water dat zachtjes tegen de rotsen spat, is meer dan rustgevend. Echter, het is onmogelijk de kleren droog te houden met deze temperaturen. Binnen een minuut of vijf na het verlaten van de slaapkamer, waar de airconditioning immers loeit, kunt U Uw Hoofdredacteur uitwringen. Het is dan ook zo dat, vrijwel direct na thuiskomst van de dagelijkse werkzaamheden, uw Hoofdredacteur zijn kleding per direct reduceert tot slechts datgene wat nog enigszins betamelijk is. Maar, dan valt het voor de rest van de dag dan ook uitermate goed uit te houden op dit zo mooie stukje aarde.

Echter, de ongekende weersomstandigheden nodigen mensen klaarblijkelijk toch ook wel uit tot het ondernemen van enigszins risicovolle avonturen. Zo bleken er gisteren twee heren te zijn, laten we ze voor het gemak de heren Maf en Ketels noemen, die hadden besloten een dagje te gaan vissen. Op zee vanzelfsprekend, want daar is de kans om een groot exemplaar aan het haakje te krijgen immers het grootst. Een heel lijstje van noodzakelijke benodigdheden werd door de heren Maf en Ketels opgesteld. Zo dienden te worden aangeschaft: twee hengels, wat aas, een tweetal flesjes water, een rubberbootje en niet te vergeten twee oranje peddels. Want oranje, dat was een kleur waardoor de te vangen vissen in de war zouden worden gebracht en het vangen van fikse exemplaren een stuk aannemelijker zou gaan worden. Althans, zo redeneerden de heren Maf en Ketels. Welnu, gisteren waren de benodigdheden aangeschaft en kon het vistochtje een aanvang nemen. De heren Maf en Ketels hadden, ten tijde van vertrek, de wind fiks mee. Dat roeide gemakkelijk! En wat een geweldige peddels hadden zij toch aangeschaft. De vangst viel wel wat tegen en het water was ook wel erg snel op, dat was eigenlijk het enige wat minder was aan de trip. En, daarnaast was het, in de felle zon, toch ook wel behoorlijk warm. "Zullen we maar terugkeren Ketels?" zo vroeg Maf. Nou ja, U begrijpt het al. Na een fikse zoekactie van de reddingsbrigade werden beide heren zo'n 10 kilometer vanaf de kust aangetroffen, hun namen alle eer aan te hebben gedaan, dat dan weer wel!
Tot grote vreugde van Uw Hoofdredacteur gelukte het gisteren eindelijk, via bevriende instanties als Interpol en CIA, Moeder de vrouw en de Olijke Twee te lokaliseren. Zij bleken zich te herbergen in een zogenaamd "safehouse", hetwelk op naam bleek te zijn gesteld van de familie Pinoccio. Na een lange periode verstoken te zijn geweest van beelden, was Moeder de vrouw gisteren plots live te zien op het kleine beeldschermpje van Uw Hoofdredacteur. "Ik hoorde dat je ons zocht? Maar wij zijn heel erg druk joh!" zo berichtte Moeder de vrouw. Bij nadere beschouwing bleek het zo te zijn dat mevrouw Pinoccio haar verjaardag vierde en dat de familie Angelus, ook alweer geruime tijd geleden teruggekeerd naar het verre Nederland, ook op het feestje aanwezig was. Zo ook dus Moeder de vrouw en de beide olijkerds. "We hebben het juist heel erg leuk! Maak je geen zorgen" zo wist Moeder de vrouw. Daarnaast waren er ook de beide olijkerds aanwezig die overigens, slechts voor enige minuten trouwens, nog wel even bereid waren te tonen dat ze daadwerkelijk nog tekenen van leven vertoonden. Met hartelijke dank dus aan alle opsporingsinstanties: uw Hoofdredacteur kan er wel weer even tegen!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten