Totaal aantal pageviews

woensdag 10 juli 2013

Volstrekt niet worden gemist!

Het is alweer 10 juli 2013 vandaag op het werkelijk zeer hete eiland Curaçao. Vanaf vroeg in de ochtend schijnt al onbarmhartig de zon en is het heet. Zeer heet is het dus. Dagelijks geeft Uw Hoofdredacteur de palmen in zijn tuintje een enorme hoeveelheid water, hetgeen ze echter volstrekt niet belet om grote takken, donkergeel verkleurd, van zich af te werpen. Eigenlijk is er geen beginnen aan en loopt slechts de rekening voor het waterverbruik enorm op. Een groot bijkomend nadeel vormen de muggen die, nu driekwart van het gezin Hoofdredacteur in Nederland verblijft, hun aandacht ten volle op Uw Hoofdredacteur wensen te richten. Niet slechts hun aandacht trouwens. Gewapend als lijken het B52 bommenwerpers bestoken zij met name elk lichaamsdeel van Uw Hoofdredacteur, over het algemeen juist ten Noorden van diens enkels. Al zijn gelukkig toch wel enige van diens lichaamsdelen behoorlijk afgeschermd. Desalniettemin: het is dus zomer geworden op dit zo fraaie eiland en dan is het steevast hetzelfde ritueel! Het is en blijft dus afzien!

De afgelopen dagen waren, qua werk, drukker dan druk. Tot diep in de nacht zat Uw Hoofdredacteur gebogen over rapportageformats die, vanwege een vaste deadline, in gereedheid dienden te worden gebracht. En dat alles met slechts anderhalf oog! U begrijpt, de tekst die Uw Hoofdredacteur, bij tijd en wijle, terug ging lezen, leek volstrekt niet op datgene wat hij, in eerdere instantie, aan het papier had willen toevertrouwen. Het mocht dan ook wel wat tijd kosten! Eerst tegen de klok van drieën in de afgelopen nacht was het geheel geschikt voor verzending. Gezien het feit dat gisterenochtend de eerste afspraak al om negen uur in de ochtend stond gepland, niet echt een gelukkig tijdstip. Maar dan nog: het gelukte uiteindelijk toch maar weer om de zaken op de afgesproken tijd naar tevredenheid te kunnen opleveren. Je kunt dus eigenlijk best met een half oog minder!
Moeder de vrouw is volstrekt spoorloos verdwenen. Zoals trouwe lezers zich vast nog wel weten te herinneren, verblijft Moeder de vrouw, voorzover de informatie van Uw Hoofdredacteur reikt,  nog altijd met ons beider koters in het verre Nederland. Uw Hoofdredacteur had dan ook, na een week van eenzaamheid, wel eens behoefte aan contact met het drietal. Vergeet het maar! Het gezelschap is druk en onbereikbaar. Voor Uw Hoofdredacteur resten slechts schaarse berichten die hem via de "Social Media" bereiken zoals: "Ik rijd nu naar het ziekenhuis in Nordhorn" of "Het was leuk bij de Waarbeek en we gaan nu berenpannenkoeken eten bij Ina." Het laatste daadwerkelijke contact dateert dan ook al weer van enige dagen geleden. Toen was Uw Hoofdredacteur, middels het fraaie medium Skype even, gedurende een tel of zeven,  in contact met Moeder de vrouw. Onmiddellijk maakte hij gebruik van de gelegenheid: "Mis je me wel een beetje?" Het antwoord was overigens overdonderend!  "Volstrekt niet! Het is hier hartstikke leuk....". U begrijpt het al, het contact is klaarblijkelijk voorlopig verbroken.

Gelukkig heeft Uw Hoofdredacteur professionele opvang kunnen regelen. Bij hem in de buurt, circa 100 meter verderop in de straat, wonen namelijk buurman Jeroen en buurvrouw Michelle. Jeroen, sportjournalist van professie en jarenlang verbonden geweest aan voetbalclub N.A.C,  is naast journalist, scout en begeleider van jonge veelbelovende voetballers. Dientengevolge herkende hij onmiddellijk het gevoel dat in Uw Hoofdredacteur leeft. "Hoofdredacteur! Kom lekker BBQ'en joh. Dan zit ge (Jeroen is van origine Brabander) niet zo alleen!" Nou ja, de uitkomst laat zich raden. Heerlijk gezeten op het Toscaans ingerichte terras van Jeroen en Michelle werd de eenzaamheid snel verdrongen. Het is echt waar: "Een goede buur....".

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten