Totaal aantal pageviews

maandag 15 juli 2013

Stiefbeen en Zoon.....

Het is vandaag maandag 15 juli 2013 op het zo fraaie eiland Curaçao. Voor het eerst in weken is het er tamelijk bewolkt vandaag met een temperatuur die beduidend lager ligt dan die in de afgelopen periode. Eigenlijk is dat, nu een nieuwe werkweek van start is gegaan, wel even lekker. Een nieuwe werkweek die vol zal zitten met allerlei te verrichten werkzaamheden nu immers collega Bullie en Uw Hoofdredacteur verschillende containers vol goederen vanuit Nederland hebben ontvangen. Goederen die, om ze te kunnen opslaan en te distribueren, allereerst geïnventariseerd en opgeslagen moeten worden in een loods. De afgelopen week diende er dus een grote loods te worden gevonden, iets wat nog niet echt meeviel. Echter, vanaf morgen hebben Bullie en Uw Hoofdredacteur de beschikking over 500 m2 opslagruimte. Het heeft, voor de oudgedienden onder U, dan ook wel iets weg van "Stiefbeen en Zoon."

Het weekeinde zit er dus weer op. En daarmee is ook een einde gekomen aan een spannend televisieweekeinde, nu in de Tour de France de "Mont Ventoux" werd beklommen. Zeer ingespannen, als voelde hij elke af te leggen klimmeter persoonlijk, zat Uw Hoofdredacteur te staren naar het schermpje van zijn laptop. Wat kan sport toch mooi zijn? Althans, zolang je niet zelf tegen die steile hellingen hoeft op te stompen! Uw Hoofdredacteur heeft er in ieder geval zeer van genoten en is uitermate benieuwd naar het vervolg van deze grote wielerkoers. Helaas, zal hij daar zelf niet veel rechtstreeks van mee kunnen krijgen; het is immers een drukke week voor de twee Nederlanders op Curaçao. Desalniettemin zal, met bijzondere belangstelling, het avondprogramma van Mart Smeets worden gevolgd. Immers, via "Uitzending Gemist" krijgt Uw Hoofdredacteur dan in ieder geval zicht op de actuele stand van zaken.
Moeder de vrouw vermaakt zich, in aanwezigheid van de Olijke Twee, nog altijd bijzonder goed in het verre Nederland. Ook deze week zal hun programma waarschijnlijk voller dan vol zitten. Als uw Hoofdredacteur het zich nog goed weet te herinneren zal zelfs een bezoek worden gebracht aan de 95% Friese familie. Voor de trouwe lezers van "Een Zonnig Avontuur" is vast nog wel duidelijk dat de 95% Friezen jarenlang verbleven op dit mooie eiland en uiteindelijk naar Nederland terugkeerden. Uw Hoofdredacteur is dan ook benieuwd of het gezellig zal worden, maar twijfelt daar eigenlijk geen moment aan. Al twee weken is Moeder de vrouw op stap met de beide koters. In Huize Hoofdredacteur regeert dan ook zo langzamerhand de stilte. Nog iets minder dan twee weken te gaan en dan is het, gelukkig, weer gedaan met de rust. Eindelijk weer wat leven in de brouwerij!

Vandaag wacht Curaçao hoog bezoek. Immers, in de loop van de dag arriveert, vanaf het zustereiland Aruba, Minister-president Mark Rutte op dit eiland. Zijn bezoek aan de eilanden staat in het teken van een zogenaamde handelsmissie. Gisteren arriveerde de Nederlandse premier al op het eiland Aruba, waar hem onmiddellijk een vol programma wachtte. Ook vandaag zal het programma waarschijnlijk voller dan vol zitten. Wellicht zal Uw Hoofdredacteur, die zich immers vanmiddag op het Departement van Justitie dient te melden voor een overleg, dan ook nog een glimp van de heer Rutte kunnen opvangen. Zo ziet U maar, op dit zo fraaie eiland is eigenlijk geen dag hetzelfde!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten