Totaal aantal pageviews

donderdag 18 juli 2013

Stilstaan bij een deegroller?

Het is vandaag donderdag 18 juli 2013 geworden op het nog altijd bijzonder warme eiland Curaçao. De werkweek vordert gestaag, al zal de dag van vandaag een lange werkdag worden nu er vele bijeenkomsten op het programma staan. Dat vindt Uw Hoofdredacteur echter niet erg. Immers, de tijd vliegt dan snel voorbij en vooraleer hij het in de gaten zal hebben, is het waarschijnlijk al avond geworden. Gisteren werden alweer enige nieuwe kamikazepakketten ingeslagen waardoor het bereiden van een maaltijd, aan het einde van deze dag, dan ook te vergelijken zal zijn met "een fluitje van een cent." De heer Rutte, Minister-president van Nederland, heeft gisteren dit fraaie eiland weer verlaten en heeft het inmiddels verruild voor Bonaire. Echter hij vertrok niet eerder dan het moment waarop hij een boottocht door het havengebied van Curaçao had gemaakt en een heerlijke "Stoba di Karni" had verorberd bij een typische "Snek" in Otrabanda. Het zal hem vast heerlijk hebben gesmaakt, zo schat althans Uw Hoofdredacteur in.

Op dit zo fraaie eiland bevindt zich eigenlijk een echt surfstrandje. Het is gelegen aan de zogenaamde Sint Jorisbaai en om er te komen moet men een redelijk ontoegankelijk gebied doorkruisen. Door de jaren heen werd er, met behulp van vele surfvrijwilligers, een soort van surfstadje opgebouwd compleet met houten hutjes, een bar, zitjes met overkappingen en een trap met een podium. Vanaf het jaar 2008  bouwden de vrijwilligers dus jarenlang aan iets wat zou uitgroeien tot "The surfspot te be!" Van de houten bouwwerken, met vele zitjes en uitkijkposten gemaakt van ondermeer gesprokkeld wrakhout, is vandaag echter helaas vrijwel niets meer over. Gisterenochtend werd het mooie geheel namelijk welhaast volledig door brand in de as gelegd. Het vermoeden bestaat dat het vuur is aangestoken, zo meldden tenminste lokale media gisteren. Wat jammer, wat jammer! Zo een mooi surfdorpje was er gerealiseerd en inmiddels is er eigenlijk niets meer van over. Gelukkig werd kortgeleden bekend gemaakt dat er vrijwilligers de handen hebben opgestoken om het gehele dorpje weer op te gaan bouwen. Mocht U willen helpen met de schoonmaak of heeft U nog materialen als hout en verf beschikbaar? Bij de redactie is bekend waar U zich kunt melden.
Bijna is het weer zover! Voor het vijfde jaar in successie wordt op Curaçao, en wel op 1 augustus aanstaande, de "Dag van de Man" gevierd. Eindelijk gerechtigheid, zo redeneert althans Uw Hoofdredacteur. De stichting die deze dag jaarlijks organiseert merkte in het begeleidende persbericht op dat zij gemerkt heeft  dat veel mannen onvoldoende aandacht van hun vrouwelijke partners krijgen en sommige mannen zelfs door die partners worden mishandeld. In verband met deze vijfde viering, zo meldde hetzelfde persbericht, worden bedrijven, instituten en de gemeenschap opgeroepen om op deze dag speciale aandacht aan mannen te besteden. Dit bijvoorbeeld in de vorm van lezingen, cursussen en sociale activiteiten. De stichting zelf organiseert op 1 augustus de verkiezing van de man van het jaar en pakweg een week later een workshop onder de noemer: "Ken di homber no sa yora?" (Wie zegt dat mannen niet huilen?) Mocht U dan ook van mening zijn dat Uw vrouw U de dagelijkse portie benodigde aandacht onthoudt, of krijgt U bij tijd en wijle een deegroller in Uw nek? Wellicht is het dan een goed idee daarbij op 1 augustus eens even rustig stil te staan. Voor zover dat gaat wanneer er iemand met een deegroller achter je aan zit natuurlijk.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten