Totaal aantal pageviews

woensdag 17 juli 2013

"What's in a name?"

Wanneer U dit leest, is het op het vandaag wederom zeer warme eiland Curaçao woensdag 17 juli 2013 geworden. De werkweek breekt vandaag doormidden, ook voor Uw Hoofdredacteur, al staat er de tweede helft van deze week nog enorm veel werk te wachten. Desalniettemin, en dat is mooi, duurt het dan nog slechts iets meer dan een week vooraleer Moeder de vrouw, vergezeld door de Olijke Twee, richting Huize Hoofdredacteur zullen gaan reizen. En, dat wordt ook wel een beetje tijd! Het is namelijk stil in Huize Hoofdredacteur, alwaar slechts twee trouwe viervoetertjes Uw Hoofdredacteur gezelschap houden. Dat doen zij over het algemeen slapend, hetgeen zoveel betekent als: "Het is stil en het blijft stil!" U begrijpt, het kluizenaarsleven loopt zo langzamerhand teneinde, en dat is een mooi vooruitzicht. Het is dan ook maar goed dat Uw Hoofdredacteur volop bezig is met van alles en nog wat in het kader van zijn werkzame leven. Van het tekenen van contracten voor een "Malle Pietje" loods tot het bewegen van douaneambtenaren tot enige bereidwilligheid; het gehele scala komt langs. Nog drie dagen, en dan is het weer weekeinde op dit zo fraaie eiland.

Gisterenochtend had Uw Hoofdredacteur overigens even kort contact met Moeder de vrouw vanuit het verre Nederland. Of Uw Hoofdredacteur de vele mailberichten ook had ontvangen, zo vroeg Moeder de vrouw. Nou, zoals het al wekenlang gaat, berichten ontvangen op Curaçao lijkt werkelijk onmogelijk. Zeer vreemd! Uw Hoofdredacteur krijgt namelijk geen enkel bericht, en ook geen afbeeldingen, meer binnen die afkomstig zouden moeten zijn van Moeder de vrouw. Daarentegen komen andere berichten, zelfs uit Nederland, prima terecht op het scherm van Uw Hoofdredacteur. Zou er dan echt sprake zijn van het onderscheppen van berichten? Maar goed, tijdens de korte contacten die er de afgelopen dagen via zogenaamde "Social media" wel konden worden opgebouwd, merkte Moeder de vrouw iets essentieels op. "Levi is helemaal gek van het spelletje Minecraft op de computer. Kun je dat niet voor hem downloaden?" Onmiddellijk viel het kwartje! Al maandenlang zeurde de jongste olijkerd om een spelletje op zijn computertje: "Ik wil zo graag MyQuest spelen Papa. Kun je dat ergens voor me vinden?" Welnu, U begrijpt het al, dat spel viel nergens te traceren. Slechts teleurstelling viel het mannetje dan ook ten deel. Tot op het moment dat Moeder de vrouw dus zag dat het handelde om Minecraft. Toch nog maar even doorgaan met logopedie lijkt me. Of, en dat is wellicht meer aan te bevelen, maar eens gaan kijken naar een geschikt gehoorapparaatje voor Uw Hoofdredacteur!
In het kader van het thema "Ontdekken wat er in Nederland groeit en bloeit", heeft Moeder de vrouw de beide olijkerds meegenomen op een ontdekkingsreis. Immers, zo langzamerhand lijkt het erop als zijn de Olijke Twee opgegroeid op Curaçao en hebben zij derhalve geen weet van het reilen en zeilen in Nederland. Dit terwijl het hier toch gaat om het Vaderland waarnaar, op enig moment, terugkeer dient plaats te vinden. Het leek Moeder de vrouw dan ook, in didactisch opzicht, juist om beide olijkerds enige gewichtige zaken uit Nederland bij te brengen. Zo werden er konijntjes vastgehouden, die dan ook in de praktijk zeer bleken af te wijken van de leguanen waarmee de beide kinderen, Julia en Levi geheten, immers dagelijks worden geconfronteerd. Het hoogtepunt van de dag werd echter gevormd door een echte cursus. Deze cursus: "Hoe melk je een koe?" leek Moeder de vrouw een zeer zinvolle bijdrage te leveren aan een verantwoorde opvoeding van beide olijkerds. Alsof Uw Hoofdredacteur er trouwens over heeft gedacht in Nederland koeien aan te schaffen! Maar U ziet: "Kennis maakt macht."

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten