Totaal aantal pageviews

maandag 29 juli 2013

Vive la France, Vive La Volvo!!

Het is inmiddels maandag 29 juli 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Dit betekent dat er een nieuwe werkweek is aangebroken en het afgelopen weekeinde onder de noemer "heerlijk" gearchiveerd kan worden. Terwijl Moeder de vrouw en de Olijke Twee nog altijd kunnen genieten van twee weken vakantie, wacht Uw Hoofdredacteur thans een drukke werkweek. Maar, dat is in het geheel niet erg wanneer Uw Hoofdredacteur zich realiseert dat er, bij thuiskomst, een heel gezelschap op hem wacht. Het weekeinde zit er dus weer op. Een weekeinde dat gisteren, op de zondag, in het teken stond van een warm bezoek aan het zwemwater wat op dit eiland voorradig is. Echter, vooraleer Uw Hoofdredacteur daarover verder kan en zal uitwijden middels een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur", wacht eerst een trieste mededeling.

Wellicht kunt U zich hen nog voor de geest halen? Immers, een aantal jaren werkte Uw Hoofdredacteur op dit eiland samen met de 95% Fries. Deze Fries, die welhaast alles met 95% zekerheid regelde, vertrok uiteindelijk na jaren. Terug naar het verre Vaderland. Recentelijk, tijdens hun vakantie in Nederland, smaakten Moeder de vrouw en de Olijke Twee nog het genoegen een weekeinde te kunnen logeren bij de 95% Friese familie. Niets mis mee dus, zo zou U kunnen denken. Echter, nu het volgende. Eergisteren vertrok de 95% Friese familie richting Frankrijk. Zij zouden vakantie gaan vieren. Zij vervoerden zich, zoals al ongeveer veertig jaar lang, in de geweldige Volvo stationcar die, tijdens hun verblijf op Curaçao, gestald was geweest op het erf van een bevriende boer. Richting Frankrijk ging dus de reis, het land waarvan de 95% Fries de taal immers bijna volledig machtig is. Toen hij namelijk ooit een plasruimte zocht, wist hij feilloos te vragen aan de inwoners van het Franse land: "Je suis un toilette." Logisch dus dat deze vakantiebestemming werd uitgekozen.
Nu is het altijd een heel gedoe alvorens de 95% Friese familie daadwerkelijk kan vertrekken voor hun jaarlijkse vakantie. De 95% Fries altijd een beetje gespannen en gejaagd, zijn eega de rust zelve. Dat levert dan gewoonlijk ook nog wel eens wat spanning op. Ditmaal ging het vertrek echter waarschijnlijk voor 95% voorspoedig; Uw Hoofdredacteur hoorde immers geen vreemde verhalen. Tot op het moment dat Uw Hoofdredacteur gisteren een bericht uit het Franse land ontving. Het bericht ging vergezeld door een aantal schokkende afbeeldingen. "De reis voor bijna 95% achter de rug en toen gaf ons trouwe vervoermiddel de geest. Het karretje dient gerepareerd te worden. Voorlopig zijn we ergens, in de "middle of nowhere", ondergebracht in een Frans motelletje. Met toilet, dat dan weer wel!" zo luidde de boodschap. Hoe triest! Uw Hoofdredacteur hoopt dan ook van ganser harte dat de oude trouwe Volvo in het land van Luis de Funez snel weer aan het rijden kan worden gebracht! Al is het maar om te voorkomen dat de 95% Fries zijn kennis van de Franse taal tegenover garagehouders moet gaan bewijzen!

Het gezin Hoofdredacteur   laafde zich overigens gisteren aan de stralend schijnende Curaçaose zon. Ditmaal werd een bezoek gebracht aan het zwembad dat is gelegen achter het Hilton Hotel, met mooi zicht op de Caribische Zee. Het werd een heerlijk ontspannen dagje aan het water. Water waarvan het trouwens maar goed was dat het in de buurt was, zo heet was het gisteren op dit eiland. Terwijl de beide olijkerds zich urenlang vermaakten in het zwemwater, hadden Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur alle gelegenheid om, lui gelegen op een stretcher, een goed boek te lezen en te genieten van het uitzicht. Slechts een korte pauze werd benut om wat voedsel en een drankje te verorberen alvorens het ligfestijn werd voortgezet. Maar U begrijpt: in gedachten was het gezelschap Hoofdredacteur vanzelfsprekend bij de 95% rijdende Friese Volvo in Frankrijk!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten