Totaal aantal pageviews

donderdag 25 juli 2013

Een verband tussen betalen en besturen.....

Terwijl de dagen sneller dan snel verstrijken, is het op het zeer warme eiland Curaçao donderdag 25 juli 2013 geworden. Nog een nachtje zal het Uw Hoofdredacteur dienen te gelukken om eenzaam in slaap te vallen. Immers, komende vrijdag zal het gedaan zijn met de rust in Huize Hoofdredacteur. Moeder de vrouw en de Olijke Twee zullen die dag, ergens in de middag, na lange tijd eindelijk weer voet zetten op Curaçaose bodem. Nou, Uw Hoofdredacteur is er maar wat blij mee! Na wekenlang gedwongen te moeten communiceren in slechts hondentaal, kan er zeer binnenkort weer eens normaal worden gesproken. Zoals gezegd, het is warm op dit zo fraaie eiland. Zo warm klaarblijkelijk, dat de klusjesman en de bijbehorende elektricien toch maar besloten om niet te komen opdagen. Nu gebeuren dat soort dingen herhaaldelijk, dus Uw Hoofdredacteur keek er niet echt van op toen hij bij thuiskomst geen klusser aantrof. Waarschijnlijk staan de werkzaamheden thans in het weekeinde gepland, echter daarvoor, zo heeft hij zich voorgenomen, gaat Uw Hoofdredacteur snel een stokje steken.

Wellicht kunt U zich, als trouwe lezer van "Een Zonnig Avontuur", Jumping Paul nog wel voor de geest halen. Jumping Paul was namelijk geruime tijd projectsecretaris van het team op Curaçao. Alweer geruime tijd geleden besloot hij dat het tijd werd om terug te gaan keren naar de smartlappen die, met enige regelmaat, konden worden beluisterd in de kroegjes van Den Haag. Daarnaast wilde Jumping Paul zich, zo gaf hij aan, bezinnen op zijn toekomst. Welnu, gisteren ontving Uw Hoofdredacteur een heuglijk bericht. "Hoofdredacteur, luister! Ik heb besloten om voor mezelf te gaan beginnen. De uitgangspunten die ik vanaf je fraaie eiland heb meegenomen, waren daarbij leidend. Beginnen met werk wanneer je wilt, en eindigen wanneer je wilt. Geweldig toch? Ik heb besloten me te gaan richten op de tak van woninginrichting. Ik zat immers altijd graag in huis? Nou, wat denk je? Ik heb vandaag de sleutels van mijn bedrijfsauto al in mijn bezit gekregen. Top of niet?"
Uw Hoofdredacteur diende daarover eerst eens even rustig na te denken. Na een jarenlange carrière in het Gevangeniswezen een overstap te gaan maken naar de branche der woninginrichting? Was dat nu wel een goede stap? Echter, bij nadere beschouwing was Uw Hoofdredacteur er snel uit. Immers, wanneer Jumping Paul in je huis terecht was gekomen was altijd aan alles te merken dat hij er zich thuis voelde. Of hij veel klanten zal krijgen? Nou, het probleem was indertijd wel een beetje dat hij uitermate slecht het huis kon verlaten; hij bleef nogal plakken! Maar goed, met een klant per dag kom je ook al een eind. Wat wel een probleem gaat vormen is het feit dat, bij weten van Uw Hoofdredacteur, een rijbewijs niet echt in het bezit is van Jumping Paul. Daarnaast ziet hij ook niet altijd even scherp. Maar goed, Uw Hoofdredacteur wenst zijn oude makker heel veel succes met zijn nieuwe loopbaan!

Dan stond hij gisterenavond weer eens voor de deur! Tegen de klok van zessen meldde zich de heer Martina, clubeigenaar van de voetbalvereniging Jong Colombia. "Ha Hoofdredacteur. Ik ben er weer. Ik heb nog meer vis voor je. Wil je het hebben?" Toen Uw Hoofdredacteur berichtte dat de oude voorraad nog lang niet op was, kwam vraag twee. "U weet toch Hoofdredacteur dat we dit weekeinde met de club naar Bonaire vertrekken voor het voetbal? Welnu, alles is geregeld, de spelers kunnen mee. Mooi of niet? Er is slechts een klein probleempje, voor mijzelf waren er geen middelen meer om een ticket te kopen. Daarnaast moeten we op Bonaire natuurlijk wel eten en drinken. Deze vis kan ik daarvoor echter niet meenemen, die is ontdooid wanneer we daar zijn. Kun je me nog een keertje helpen met wat pecunia?" Uw Hoofdredacteur leverde maar weer eens kleine bijdrage uit zijn portemonnee. "Hartelijk dank Hoofdredacteur! Dan volgt hier vraag drie. We hebben over U gesproken in het bestuur van de club en het lijkt ons een bijzonder goede zaak wanneer U wilt toetreden tot datzelfde bestuur. Nou? wat zegt U ervan?" zo vroeg de heer Martina.
Uw Hoofdredacteur gaf aan dat het goed zou zijn hem enige bedenktijd te gunnen. Dat vond de clubicoon gelukkig zelf ook. Nu had Uw Hoofdredacteur, wat later op de avond, even contact met zijn, in Nederland verblijvende, buurman Jeroen. Wat bleek nu het geval? Ook buurman Jeroen draagt de club een goed hart, en weleens wat meer, toe. En, dus was ook hij benaderd om bestuurslid te willen worden. Er lijkt dus op zijn minst sprake te zijn van enig verband tussen bijdragen en bestuursleden. Tijd om voor de functie te bedanken, zo lijkt althans Uw Hoofdredacteur.

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten